Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Výměna grafické karty  (Přečteno 1581 krát)

Jirka RCK

• Návštěvník
Výměna grafické karty
« kdy: 09 Prosince 2011, 13:42:26 »
Dobrý den,
v Ubuntu jsem nikdy dodatečně nepřidával hardware. Teď jsem do počítače přidal grafickou kartu ATi do AGP a zakázal integrovanou. Ve Windows se ze správce hardware automaticky ztratí integrovaná a začne se vyhledávat driver pro novou. V Ubuntu mi Xka napíšou varovnou zprávu a najedou s nouzovým driverem a pak se už nic neděje... Pro GK by měly existovat svobodné ovladače v Ubuntu, na jiném PC s Ubuntu mi jela výborně.

Poradil by mi prosím někdo po lopatě, jak překonfigurovat Xka, aby nehledaly starou grafiku a jak nainstalovat driver pro novou?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Výměna grafické karty
« Odpověď #1 kdy: 09 Prosince 2011, 14:03:47 »
Aky ovladac si mal na tu staru GK? Ak neslobodny alebo si inak doinstalovaval ovladac tak ho treba pred vymenou GK karty odinstalovat.
Tiez ak uz nechces pouzivat tu integrovanu GK bolo by ju dobre zakazat v BIOS-e. Inak je mozne ze budes musiet nechat vygenerovat subor xorg.conf a nastavit tam vyuzivanie kariet.(ak ich najde obe)

P.s cital som to este raz a pises ze integrovanu si zakazal. Tak to skus s tym ovladacom.
« Poslední změna: 09 Prosince 2011, 14:06:05 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Jirka RCK

• Návštěvník
Re:Výměna grafické karty
« Odpověď #2 kdy: 09 Prosince 2011, 14:14:01 »
Stará grafická karta používala svobodný ovladač, nic se manuálně neinstalovalo. Nevím přesně typ, je to nějakej Intel z dob čipsetu Intel 945. V biosu se integrovaná GK zakázat nedá, pouze vybrat primární GK AGP/PCI...ale řekl bych, že se tím asi zakáže...
« Poslední změna: 09 Prosince 2011, 14:18:37 od Jirka RCK »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.