Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: notebook eee, zmizela postranní lišta  (Přečteno 2094 krát)

vaind

• Návštěvník
notebook eee, zmizela postranní lišta
« kdy: 20 Října 2011, 12:20:31 »
Dobrý den,
přes noc se mi vyskytl problém na mém notebooku. Po zapnutí se mi nezobrazuje postranní lišta, kde mám ikony - internet, koš,... Mám notebook eee a nejsem si jistá verzí ubuntu 10.10 pro eee, už je k dispozici novější verze ubuntu, ale tu jsem jsem neinstalovala, mám tu druhou nejnovější verzi. Doufám, že toto vysvětlení je nějak srozumitelné.
Takže když se mi nezobrazuje ta postranní lišta, nemůžu vlastně skoro nic. Wi-fi se mi bez problému zapíná, abych se dostala do dokumentů, stažené apod., musím připojit externí disk - ze kterého můžu spustit vše, co se odtud spustit dá. Na internet se dostanu jen přes hypertextový odkaz z wordu. Myš reaguje, ale místo šipky mám křížek.
Doufám, že mi někdo z vás bude schopný pomoci a pokud možno co nejjednodušeji vysvětlí postup při nápravě.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re:notebook eee, zmizela postranní lišta
« Odpověď #1 kdy: 20 Října 2011, 16:08:59 »
Jaká je to verze?
Neproběhly nějaké aktualizace?
Nestažila ses spustit Compiz manager?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

vaind

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Října 2011, 17:17:01 »
jo včera mi aktualizace proběhly, ale nic jsem nespouštěla. Tady davam odkaz na plochu, jak má vypadat, podle vseho je to verze 10.10

vaind

• Návštěvník

vaind

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2011, 13:13:42 »
takže problém se vyřešil sám, vyskočila mi tabulka s aktualizacemi, po jejichž nainstalování jede vše dobře. Ale nejsem si vědoma toho, že bych aktualizace předtím vypla nebo přerušila. V každém případě díky všem, kteří se nad mým problémem zamysleli :)

vidocqcz

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Října 2011, 18:52:56 »
Stalo se mi něco podobného. Nakonec mi pomohlo přepnout do toho klasického vzhledu a zapnout nesvobodné ovladače grafiky. Ale jako .... cože?
ProBook 4730s (Radeon HD 6490M, Intel i5 2.3GHz, 4GB DDR3), Ubuntu 11.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.