Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: DrRacket na Ubuntu  (Přečteno 1205 krát)

Pitva

• Návštěvník
DrRacket na Ubuntu
« kdy: 24 Října 2011, 10:12:44 »
Zdravím, na škole po nás chtějí, abychom něco zkoušeli ve Schemu. Máme používat interpretr DrRacket. S linuxem si ale pořád nějak nerozumíme a nedaří se mi jej nainstalovat. Stáhnul jsem jej z tohoto odkazu - http://racket-lang.org/download stáhne se mi script racket-5.1.3-bin-i386-linux-ubuntu-jaunty.sh který spustím pomocí příkazu bash, načež se mi vytvoří nová složka Racket, ale tímhle to podle mě nenainstaluju ...

Může mi někdo pomoct? Děkuju

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re:DrRacket na Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 24 Října 2011, 10:26:07 »
Ha!
Zřejmě vyšší zdravotní škola, dle nicku soudě, což?

Jinak - pokud se nepletu - na cvut by měly být k dispozici deb balíčky. Pro instalaci rozhodně pohodlnější než nějaká skripty. http://ftp.sh.cvut.cz/MIRRORS/ubuntu/pool/universe/d/drscheme/

Pitva

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Října 2011, 10:31:00 »
No .deb by sice bylo mnohem pohodlnější, ale poslední verze, který se tam nachází je 4.0.1 a ve škole máme na všech PC 5.1.3 ... nevím teda jakej je mezi něma rozdíl, ale byl bych radši, kdybych měl stejnou verzi ...

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #3 kdy: 24 Října 2011, 11:22:15 »
V tom případě nemohu víc sloužit, neboť to nepoužívám a instalovat si to jen tak z plezíru se mi tedy fakt nechce. Ale nemyslím, že by ten rozdíl ve verzích měl být fundamentální.
A co takhle poradit se ve škole, jak tu verzi nainstalovat? Nebo to snad ve škole máš nedejbóže na widlích?

Pitva

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 24 Října 2011, 12:16:36 »
Ve škole jedeme na Windows 7, Debianu a Macu. Zrovna tenhle předmět máme na Macu. Nechce se mi ale být pořád na školních PC, když mám NTB a nemusím pak nijak řešit přenášení souborů...

Asi by se ale našel někdo schopnej mi poradit ...

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #5 kdy: 24 Října 2011, 12:30:13 »
Když ti nejde (nebo si myslíš, že ti nejde, nevím...) instalace toho, co sis stáhnul, tak proč nezkusíš tu instalaci z regulérního balíčku a nevyzkoušíš, zda ti náhodou ta verze 4.x náhodou na to, co chceš dělat, nestačí? Vždycky to pak přece můžeš zase kompletně odstranit.
Nechápu tu posedlost nejnovějšími verzemi všeho možnýho, když ani netušíš, jakej je mezi nimi rozdíl...

Pitva

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 24 Října 2011, 13:10:54 »
Ohledně těch verzí máš pravdu ... ta posedlost nejnovějšími verzemi se projevuje i u mě a mnohdy je zbytečná... Zkusil jsem tedy tu starší verzi a bohužel to asi nepůjde. Tohle nechápu úplně přesně, ale v tom interpretru je poté na výběr ještě z několika jazyků, ve škole používáme PrettyBig, který tady není. Nevím sice přesně ty rozdíly, ale myslím, že tam jsou nějaké rozdíly v syntaxi nebo tak něco ...

Jinak ... dám sem screeny, co mi to vytvoří na disku, pokud spustím ten script ... podle mě se s tím ale pak musí ještě něco udělat ...

Edit:
Připojeny screeny vytvořené složky Racket a následně obsah složky /racket/bin/

Dash mi ale Racket pořád nenajde, takže z toho důvodu se domnívám, že s tím ještě něco budu muset provést.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 24 Října 2011, 13:22:13 od Pitva »

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #7 kdy: 24 Října 2011, 13:53:39 »
No, v tom případě už víc nemohu sloužit. Je mi líto...
Ale aspoň's to zkusil :-)

pacholik

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 24 Října 2011, 14:22:57 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.