Opravdu? Co je pro tebe dávno. Na 11.10 jsem upgradoval před 14 dny a jinou možnost než Unity nebo Unity 2D mi nedaly. Unity (3D) nefunguje a nejde s tím nic udělat. Na přímou otázku tady na fóru jsem odpověď nedostal. Unity 2D je pro mě absolutně nevyhovující. Pošta v háji, aplety v háji. Ovládání složité a zdlouhavé, přizpůsobení mizivé.
Když jsem přecházel z Windows XP na Ubuntu, bylo ovládání a nastavení jednoduché, snadné, řekl bych intuitivní. Unity je však děs, alespoň pro mě. Ještě bych jej pochopil na tabletu apod., kdy máš malou plochu a pouze dotykový displey. Ale na klasickém PC s velkým monitorem a myší?! Každý není odborník a není tak jazykově vybavený nebo měl na to čas, aby se pracně dostával k nějakým informacím a zkoušel co s nimi? Když jsem před 3 lety objevil Ubuntu, tak jsem si říkal - konečně Linux, který jednoduchý, příjemný a je radost s ním pracovat. Po 3 letech jsem dostal studenou sprchu. Už se nedivím, že se lidi Linuxu bojí. Já už se snad začnu bát taky co dalšího mi budoucnu přinese.
A propos - rady typu "Hledej", "Uč se" (na jaké jsem tady na fóru narazil) nebo ta tvoje, milý phplus, jsou nešťastníkům jako já k ničemu.