Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chybějící headers kernelu  (Přečteno 1509 krát)

JiMill

• Návštěvník
Chybějící headers kernelu
« kdy: 25 Října 2011, 14:38:53 »
Přátelé, už nějaký čas používám Ubuntu ve VirtualBoxu. Ale od verze VB cca 3. se mi při instalaci Additions objevuje upozornění, že nebyly nalezeny headers kernelu... a pokud jejich instalace spadne, pak to může být i z tohoto důvodu. Nikdy to nepadlo, ale pořád mě to to tam štve, tak nějak z principu.
Jednou jsem zkusil doplnit headers podle návodu na wiki.ubuntu a výsledkem byl totální pád a kompletní reinstalace systému. Existuje nějaký jednoduchý a spolehlivý způsob na doplnění headers? Domnívám se, že jejich absence mi neumožňuje využít potenciál hw.
Díky
Prozatim 2x VirtualBox s Ubuntu8.10. Zacal jsem na DOS6 a koncim na hruznych Vistach, dal uz neni u Mrkvosoftu cesty...

erumoico

• Aktivní člen
  • *
Re:Chybějící headers kernelu
« Odpověď #1 kdy: 25 Října 2011, 17:26:52 »
Podle kterého návodu?
NB: ASUS EeePC 900A - Intel Atom N270, 1GB RAM; Debian GNU/Linux wheezy/sid, grafické prostředí KDE 4.6.5

JiMill

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Října 2011, 08:10:54 »
http://wiki.ubuntu.cz/Aktualizace%20kernelu  nejdříve byl problém napsat správné linky a pak po rebootu to už nenaběhlo...
Tak jsem naistaloval aktuálni Xubuntu. Protože jsem zkoušel klasické Ubuntu 11.10, ale to jsem smazal i bez instalace VBAdds.
U11.10 se mi vůbec nelíbilo (vzhled, ovládání atd.) a bylo to šíleně pomalé.
To ale problém s headers neřeší. Škoda, že na to není nějaký skript s proměnou "číslo kernelu".
J.
Prozatim 2x VirtualBox s Ubuntu8.10. Zacal jsem na DOS6 a koncim na hruznych Vistach, dal uz neni u Mrkvosoftu cesty...

erumoico

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 26 Října 2011, 08:43:39 »
IMHO ten návod měl sloužit těm, co byli nedočkavý na nové jádro. Ty tento problém nemáš. Tobě stačí nainstalovat z repositářů linux-headers, ale nejdříve se podívej co máš za jádro:
Kód: (v terminálu) [Vybrat]
uname -rmPokud máš ve výstupu uname řetězec i686, tak se ještě podívej jestli je tam taky -pae a když ANO tak si nainstaluj z repositářů linux-headers-generic-pae.
(Jinak nebo-li) V ostatních případech si nainstaluj z repositářů linux-headers-generic.

EDIT: drobné úpravy ve vzhledu :P
« Poslední změna: 26 Října 2011, 08:48:31 od erumoico »
NB: ASUS EeePC 900A - Intel Atom N270, 1GB RAM; Debian GNU/Linux wheezy/sid, grafické prostředí KDE 4.6.5

JiMill

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Října 2011, 09:14:48 »
uname -rm    "3.0.0-12-generic i686"   mám pocit, že už je verze 3.1..... ale mně jde spíš o to, aby se kompilace jádra ve VirtualBoxu provedla podle správných headers.
BTW síť mi funguje ve FF (kde jsem si nastavil správně proxy), ale celkové nastavení proxy v systému je někde zastrčené a zatím jsem to nenašel :-(  ---  už našel a zadokumentoval v jiném vláknu SÍTÍ
« Poslední změna: 26 Října 2011, 13:46:45 od JiMill »

JiMill

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 26 Října 2011, 14:25:12 »
hledal jsem manuálně headers pro 3.0.0-12, ale ono to je speciálně vytvořené pro virtualbox (4.1.4).
Problém je, že mi to nechce vzít příkaz wget a nevím kam to mám ručmo uložit... kromě toho jsou tam verze dkms, fuse, a různé podverze guest a ose.
Z toho by se jeden po... Proč si pro to nesáhne sám systém?

erumoico

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 26 Října 2011, 17:21:08 »
Furt platí co jsem napsal: "nainstalovat z repositářů" (třeba přes Správce softwaru).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.