Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: LinuxMint 11 Katya, Xubuntu 11.1- přestal jít internet přes WiFi, přes kabel jde  (Přečteno 1651 krát)

vava

• Návštěvník
Zdravím, zkouším linux na NTB X201, v Xubuntu 11.10 a LinuxMintu 11 se mii bez problémů rozjede Wifi připojení i během instalace, ale po cca dni používání najednou přestal jít. Přes kabel jde. Zkoušel jsem restartovat - nic . Ve Win 7 které mám na NTB zároveň vše jede bez problémů. V Network Manageru jsem zkoušel připojení editovat, vymazat a pak znovu nastavit - nepomáhá. DHCP mám nastaveno automaticky. Ikona připojení a zobrazení ukazuje, že jsem připojen, ale nejsem. Hledal jsem nějaké návody, objevil jsem pár lidí mající stejný problém nebo hodně podobný, ale řešení jsem nenašel.
Ping ani zadání adresy Wifi routeru nejde (host unknown). V seznamu sítí tu svoji najdu, zadám připojit, heslo, jakoby se připojí, ale data nejdou.

Díky za každou radu

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
A když prostě klepneš pravým tlačítkem do panelu a dáš zobrazit Informace o spojení tak je tam co? Případně v terminálu ifconfig, nebo iwconfig.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

sabraq

• Závislák
P.S. může být problém kupříkladu s DNS servery, mrkni se jaké máš DNSka přes kabel a jaké přes wifi.

vava

• Návštěvník
Mno, nainstaloval jsem přes kabel wicd, v něm nastavil připojení a najednou to jde. V NM jsem zrušil automatické připojování a uvidím, co to bude dělat. Ale mám pocit, že chyba je právě v NM, ale nevím jaká.

sabraq

• Závislák
Mno, nainstaloval jsem přes kabel wicd, v něm nastavil připojení a najednou to jde. V NM jsem zrušil automatické připojování a uvidím, co to bude dělat. Ale mám pocit, že chyba je právě v NM, ale nevím jaká.
Je to možné, podívej se zde po fóru, myslím že to není první problém s NM.

Rover623

V 11.04 a 11.10 je v NM nějaká chyba která tohle způsobuje v kombinaci s Wi-fi kartou Atheros, to bude asi i tvůj případ

vava

• Návštěvník
Jak jsem psal mám X201 a tam asi Wifi karta Atheros nebude, spíše to bude obecná chyba NM.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.