Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Eduroam  (Přečteno 1369 krát)

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
Eduroam
« kdy: 07 Listopadu 2011, 09:44:49 »
Dobrý den, po půl roce mi opět vypršela platnost certifikátu pro eduroam. Ve Windows XP opět bez potíží, v Ubuntu ale nějak to hapruje. Ze školního serveru se mi nepodařilo stáhnout certifikát .pem, ale jen .der a .pfx. Když jsem tyto certifikáty natvrdo přepsal na pem, nebránilo se a teď se to i jakžtakž připojí.

To jakžtakž sem píšu proto, že pokud Ubuntu vidí jakousi wifinu "babka03002a", tak se k ní snaží dostat, přitom eduroam je k dispozici. Když už pak naznačím, že se má připojit na eduroam, ze záhadných důvodů vidím dvě sítě eduroam (to Windows nedělá), na jednu se nakonec připojím, bo ale chce to po mně potvrzení umístění certifikátů a umístění (jako by si to nedokázal ten systém zapamatovat). Přitom jsem ale provedl update network manageru a ještě i wpasupplicant.

Jak Ubuntu zakázat to připojování na tu podivnou wifinu a je to ptaní se na umístění certifikátů normální? Díky

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
Re:Eduroam
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2011, 21:59:29 »
Sluší se přidat dnešní zkušenost, kdy jsem byl v jiné škole na eduroamu a připojilo se to ihned. Možná je to dáno i sílou signálu...

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2011, 22:19:43 »
rekl bych, ze to bude tim signalem, certifikat neni pro samotne pripojeni vubec dulezity. Certifikat je jen pro to, abys mel jistotu, ze se pripojujes k siti, ke ktery se skutecne pripojujes

a certifikaty vseho druhu mas v /etc/ssl/certs, velmi pravdepodobne tam najdes ten pro eduroam.
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #3 kdy: 09 Listopadu 2011, 08:24:56 »
rekl bych, ze to bude tim signalem, certifikat neni pro samotne pripojeni vubec dulezity. Certifikat je jen pro to, abys mel jistotu, ze se pripojujes k siti, ke ktery se skutecne pripojujes

a certifikaty vseho druhu mas v /etc/ssl/certs, velmi pravdepodobne tam najdes ten pro eduroam.
Tak to jsem tedy měl za to, že ten signál máme lepší na fakultě  ;D No, ale každopádně v tom adresáři tyto certifikáty nemám, podle tohoto návodu (http://eduroam.mendelu.cz/cz/navody/ubuntu) není řečeno, kam mám certifikáty umístit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.