Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VirtualBox -> podpora USB disků na Ubuntu 11.10  (Přečteno 1420 krát)

Graffy

VirtualBox -> podpora USB disků na Ubuntu 11.10
« kdy: 08 Listopadu 2011, 12:21:32 »
Dobrý den,

hledal jsem na internetu, jak získat podporu USB disků na virtuálním PC ve VirtualBoxu a dočetl jsem se, že:

Citace
Add yourself to the user group vboxusers, then log out and back in, to make use of available USB devices. To do this via the graphical interface, click System Settings/Users and Groups/Manage Groups.
[ https://help.ubuntu.com/community/VirtualBox/USB ]

system mam v českém jazyce a když jdu do umístění, jak radí výše - tedy (v CZ):

Nastavení sysému.. -> Uživatelské účty ->

- tak zde není možnost upravovat nějaké skupiny ani nic podobného, abych mohl svůj účet přidat do skupiny vboxusers. Ani nikde v nastavení systému jsem (grafickou formou) nenašel nic co by mohlo odpovídat tomuto návodu. Jediné co mě napadlo je to, že to má přostředí Unity jinak a musím tedy zvolit i jiný postup než na předchozích verzích v GNOME.

Máte někdo nějaké zkušenosti, jak si s tím poradit a nastavit to tak, abych viděl třeba disky CD, USB a popř. i pevné disky ze systému na VirtualBoxu?

Díky moc za každou odpověď. :)
Desktop: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3.00 GHz, 4GB RAM, nVidia Gigabyte 8800GT 512MB DDR3 GV-NX88T512HP, MB: Gigabyte GA-M57SLI-S4 (rev. 2.0), HDD: Samsung SpinPoint T166 3.5" 320GB HD321KJ, NIC: TP-LINK TG-3269
Netbook: ASUS 1215N - Intel ATOM D525 1.8 GHz DC, 2GB RAM, nVidia ION 2
Distribuce: Ubuntu 12.04 x64 LTS Precise Pangolin, Gnome-shell 3.4.1

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:VirtualBox -> podpora USB disků na Ubuntu 11.10
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2011, 12:35:30 »
Pokud budeš postupovat podle tohoto návodu tak by mělo vše fungovat.
http://wiki.ubuntu.cz/VirtualBox
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.