Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Trhání obrazu při přehrávání videa  (Přečteno 2622 krát)

Vilda74

• Návštěvník
Trhání obrazu při přehrávání videa
« kdy: 09 Listopadu 2011, 14:09:23 »
Ahoj pužívám XBMC pro přehrávání videa, od vydání 11.04 mi začal obraz při přehrávání videa škubat, nebo trhat. Pokud jsem v ovladačích Catalyst zvolil obraz bez trhání, úplně se rozpadl na barevné pruhy. Ve vydání 11.10 se situace opakovala a vzhledem k mizerné podpoře od ATI jsem koupil novou grafiku Nvidia. Po instalaci ovladačů přestalo Ubuntu vůbec načítat a zamrlo ještě na úvodní obrazovce s UBUNTU.
Udělal jsem čistou instalaci 11.10. Vše už teď funguje, ale trhání je stejné jako s tou ATI. Zkoušel jsem nastavit kde co, ale trhání jsem neodstranil. Při přehrávání s VLC to nedělá, ale XBMC využívá akceleraci grafiky a prostě trhá. Ale u Nvidie ádné nastavení obraz bez trhání není. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Co s tím? Návrat k 10.10 kde problém nebyl? :-\

donny

• Závislák
Re:Trhání obrazu při přehrávání videa
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2011, 20:54:32 »
Zkusil bych zkontrolovat VDPAU - balik vdpau-va-driver pro nvidii, ostatni by mely byt snad uz v systemu.
A v XBMC pote: Nastaveni > Video > Prehravani > Aktivovat hardwarovou akceleraci (VAAPI).
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Vilda74

• Návštěvník
Re:Trhání obrazu při přehrávání videa
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2011, 09:40:10 »
Díky, večer vyzkouším

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.