Já se Vám omlouvám, považoval jsem za vyřešené a až při dalším problému jsem si tohoto všiml. Prozkoumám a vyzkouším co se dá udělat s bind-address, ale někde psali že bych se měl v konfiguračním souboru hrabat až jako poslední. :-D
heh tak konfigurační soubory jsou snad od toho aby upravily chovaní aplikace tak, aby nám co nejvíce vyhovovalo né? Nicméně pokud si stojíte za tím, že se nechcete hrabat do toho konfiguračního souboru tak si zkuste vytvořit ten tunel jak jsem nadhodil.
Návod:
Předpokládám, že na serveru běží openssh daemon. Takže z desktopu vytvoříte tunel nějak takto
ssh -L 3306:localhost:3306 -Nf root@192.168.1.99
samozřejmně si upravte "root@192.168.1.99" tak aby to odpovídalo uživatel a serveru. Pak stačí otevřít ten program a připojit se k dtb pomocí TCP/IP (hostname: localhost, port: 3306).
EDIT: 3306 je defalutní port pro mysql, tedy pokud by jste měl na desktopu taky mysql a připojoval se pomocí TCP/IP tak by Vás to vždy přesměrovalo na server. Můžete tedy použít jiný lokální port
ssh -L 44444:localhost:3306 -Nf root@192.168.1.99
jen prostě v tom programu jako port zadáte port 44444 a připojí Vás to na server