Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PDF prohlížeč s podporou poznámek uložených přímo v souboru  (Přečteno 1200 krát)

Hňup z Moravy

• Návštěvník
Dobrý den,
mám Ubuntu 11.10 a hodil by se mi program, který umožní vkládání poznámek (sticky notes) přímo do PDF souborů. Výchozí Document viewer umí poznámky pouze zobrazovat, takže jsem sáhl po Okularu, ten bohužel poznámky neukládá do PDF ale někam mimo, což je pro mě nepoužitelné, protože používám několik počítačů převážně s Windows. Chtěl jsem se tedy zeptat, zda nevíte o nějaké alternativě? Potřebuju opravdu jen ty poznámky, bez dalších editačních nástrojů se obejdu. Zkoušel jsem instalovat Foxit Reader, který používám na Windows, ale USC pouze vyhodil hlášku "wrong architecture". Adobe Reader to samé. Děkuji za odpovědi.

pacholik

• Závislák
Re:PDF prohlížeč s podporou poznámek uložených přímo v souboru
« Odpověď #1 kdy: 05 Prosince 2011, 19:29:24 »
Třeba v LibreOffice když doinstaluješ libreoffice-pdfimport.

> Foxit: 32bit balíky na 64bit Ubuntu nainstaluješ takhle
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg --force-architecture -i balík.deb

Hňup z Moravy

• Návštěvník
Re:PDF prohlížeč s podporou poznámek uložených přímo v souboru
« Odpověď #2 kdy: 06 Prosince 2011, 12:07:19 »
Tak Foxit jsem úspěšně zprovoznil, ale verze pro linux sticky notes neumí, takže jsem zprovoznil i Adobe Reader 9. Ten je umí, ale jejich vkládání musí povolit tvůrce dokumentu v Adobe Acrobatu, který je navíc za $$$.

Doinstaloval jsem tedy libreoffice-pdfimport a přes Draw už se konečně dají ty poznámky i vkládat. Ideální na práci to sice není, ale pro moje účely to stačí, takže děkuji za pomoc!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.