Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Neskutečně pomalý internet doma  (Přečteno 1648 krát)

h4ck1

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog
Neskutečně pomalý internet doma
« kdy: 17 Prosince 2011, 23:08:01 »
Zdravím. Doma na všech počítačích, kde mám nahraný linux (Windows funguje bez problému), mám neskutečně pomalé načítání webových stránek. Načítání trvá i 10 sekund, oproti windows, kde je vše ihned. Na bytě v Brně načítá ihned. Jestli jsem připojen zrovna přes wifi nebo kabel, sedím na stolním pc a nebo jsem na notebooku.. na to to nemá vliv, vše se načítá oproti windows strašně pomalu. Zkoušel jsem různé distribuce linuxu a problém stále setrvává. Nyní mám všude nainstalované Ubuntu 11.10 nebo Mint 12. Chci se zeptat, jak by se dal tento problém řešit? Díky za rady :)

PS: připojení máme takovéto
« Poslední změna: 17 Prosince 2011, 23:11:38 od nnixonn »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Neskutečně pomalý internet doma
« Odpověď #1 kdy: 17 Prosince 2011, 23:33:53 »
Na com to najdlhsie stoji? Vo FF sa to zobrazuje pri nacitani stranky dolu.(vpravo alebo vlavo)
Pripadne skus vypnut IPv6.
https://www.ipv6.cz/Jak_vypnout_IPv6
https://www.ipv6.cz/Jak_vypnout_IPv6#Linux_-_Ubuntu
cast od ubuntu 9.10 vypnutie v grub. Alebo ak to dlho visi na caka sa na preklad adresy skus ine DNS.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

h4ck1

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog
« Odpověď #2 kdy: 18 Prosince 2011, 00:28:10 »
Díky vyřešeno :) ipv6 za to nemohlo. Projevovalo se to tak, že 10 sekund bylo ve firefoxu vyhledávám forum.ubuntu.cz a poté to načetlo. Ve windows i v linuxu byly 2 dns servery: 192.168.3.1 a 82.202.114.2. Zkoušel jsem to jen s prvním a ten nefungoval vůbec. Nyní mám nastaven pouze druhý a vše se načítá ihned :) ještě jednou díky.

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 19 Prosince 2011, 09:23:18 »
... 2 dns servery: 192.168.3.1 a 82.202.114.2. ...  s prvním a ten nefungoval vůbec.  ... pouze druhý
Tím jsme problém obešel, nikoliv vyřešil. Přesměrování DNS požadavků musí v první řadě zabezpečit router z vnitřní sítě. Nastavte si to na routeru.
ISP Vám musí přehodit 2 DNS servery, primární a sekundární. Tak by to mělo být správně nastaveno.
Dokud všechno chodí jak má, tak se zdánlivě nic neděje, ale jakmile padne ten jeden dns server, budete zase tam kde předtím.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.