Zdravim, chcel by som pomoct. Otec ma notebook. Dost davno uplne zformatovany s cerstvou instalaciuou 11.10( Unity). Disk je rozdeleny na dve particie a to hlavna klasicka( ext4) pre Ubuntu a disk D( NTFS) pre zalohy. Nedavno sa vyskytol taky problem, ze v tej particii D neslo upravovat, kopirovat ziadne subory, takze ma logicky napadlo, ze je odmietnuty pristup, co sa aj potvrdilo. Vo vlastnostiach je nieco o tom, ze je len na citanie a ked kliknem na zmenu, napise, ze je pristup odmietnuty, lebo nemam povolenie, co som nechapal, kedze na notebooku je len jeden pouzivatel a ten ma typ uctu "spravca". Tak som spekuloval a skusil ho zmenit na "standardtny"-postup ako vzdy, nastavenia- pouzivatelske ucty-unlock-heslo-zmena na standard.. To sa mi podarilo a klikol v nastaveniach pouzivatelov na "lock"...nasledne som ho chcel znova zmenit na "spravcu", klikol v nastaveniach na unlock, co vyziadalo heslo. Napisal som ho a nezobralo ho. Teraz som prakticky len standardtny pouzivatel a nepoznam heslo. Nemozem instalovat, odinstalovat a ani vstupit do disku D...no prihlasit sa mi na pouzivatela ide.
Samozrejme som hladal na googli, kde bolo nieco s Grubom pri bootovani, lenze grub sa mi neukaze a kazdy iny pokus docitany z netu mi nepomohol. Jedine, co sa mi cez terminal podarilo spravit je to, ze som heslo zmenil na ine, dlhsie....
Neviem, co sa mam vlastne opytat, lebo uprimne netusim, co sa stalo...