Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prostředí jako v EasyPeasy 1.6  (Přečteno 1594 krát)

KITTbx

• Návštěvník
Prostředí jako v EasyPeasy 1.6
« kdy: 28 Prosince 2011, 08:59:00 »
Dobrý den, předpokládám, že mne bude asi někdo hned kamenovat, ale mám následující dotaz.
Na náš EeePC 1011PX jsem se snažil nainstalovat Linux, zkoušel jsem opět různá distra a padlo mi do oka EP, tedy dříve jsme narazil i na Ubu náhled se stejným vzhledem, ale nenašel jsem ho.
Jelikož nám včetně dcer připadá toto prostředí vhodné pro eee, nainstaloval jsem bez problémů EP 16.6 (narozdíl od jiných distribucí, které třeba nainstalovat ani nešli).
Problém je, že je to odnož UBU, není to v podstatě počeštěné a podpora neví.
Existuje tento vzhled přímo i na UBU?

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re:Prostředí jako v EasyPeasy 1.6
« Odpověď #1 kdy: 28 Prosince 2011, 09:10:48 »
Tak jako EP vypadalo Ubuntu Netbook Remix, které počeštěné bylo.

Klíčovou součástí je asi program UMELauncher (http://www.flickr.com/photos/thielmann/2551250115/), který by do Ubuntu mělo jít doinstalovat. Možná v tom případě bude vhodné se vyhnout běžnému Ubuntu s prostředím Unity a ten UMELauncher doinstalovat do Lubuntu.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Soyin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 28 Prosince 2011, 16:22:22 »
K+ pro OP i Filipa, jednomu, že ŮSPĚŠNĚ založil tému, kterou jsem skoušel s neůspěchem, a druhýmu za dobrou odpověď.  ;D ;D ;D ;D

KITTbx

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Prosince 2011, 17:21:40 »
Díky za radu, EP 1.6 šlo hezky i aktualizovat, dokonce se rozšířila částečně i čeština, ale kupříkladu Fn klávesy nejdou.
Zkusil jsem jako LIVE i Lubuntu a tam kupříkladu jdou a v Ubuntu Netbook Remix (ubuntu-10.10-netbook-i386) také.
Škoda, že to grafické prostředí z EP je jen tam, no snad ještě se naučit jak tam do Lubu nebo toho UBU dostat jiné prostředí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.