Zdravím, opět bych chtěl poprosit někoho zkušenějšího o radu. V Natty tato tiskárna včetně kontroly množství toneru fungovala perfektně. Po čisté instalaci Oneiric 11.10 instalace driveru výrobce verze 1.10 ze stránky http://www.samsung.com/sk/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP00&prd_ia_cd=1702&prd_mdl_cd=CLP-325%2FSEE&prd_mdl_name=CLP-325&srchword=CLP-325 instalace skončí v polovině odhlášením a po opětovném přihlášení je tiskána asi nainstalovaná. Následná instalace Smart panelu vyžaduje libstdc++.so5, což jsem asi vyřešil balíčkem libstdc++5. Ale po spuštění Smart panelu se objevuje "Error please install suported driver or port". V Natym instalace probíhá trochu jinak, prostředí se samo nerestartuje a mám možnost si vybrat typ tiskárny a hlavně smart panel funguje. Prosím mohl by mi někdo poradit jak tuto tiskárnu včetně smart panelu nainstalovat? Myslím že jAster_BA ji používá a v Nattym mi jeho rada velice pomohla
"Error please install suported driver or port" znamená, že smart panel funguje, ale máš špatně nastavený model tiskárny. V Natty ovladač detekoval CLP-320 a v Kubuntu Oneiric je vždy detekován automaticky při instalaci Samsung ovladače model CLP-300splc! Ve vlastnostech tiskárny "Driver" z mě neznámých důvodů nejde změnit ovladač protože je prosvíceno tlačítko Apply a OK. Přitom tiskárna tiskne dobře.
Vyřešit změnu ovladače lze tak, že ve vlastnostech na kartě "General" změníš "Name:"CLP-300splc na jiný název třeba clp325. Aby to nebylo tak jednoduché tak alespoň u mě nejde název editovat a pomůže pouze označit celý smazat a dopsat CLP325 pomlčka nejde

. Potom na kartě driver jde měnit model. Zvol u této tiskárny "Samsung CLP-320 series "(SPL-C) a potvrď. Jedině u tohoto modelu je přístupné tlačítko "Options".Potom ti bude smart panel ukazovat stav toneru bez problémově

Proč se instalace probíhá jak probíhá se musíš zeptat někoho povolanějšího...