Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vysvětlení přechodu na vyšší verzi  (Přečteno 2062 krát)

greenfish

• Návštěvník
    • Deny Source
Vysvětlení přechodu na vyšší verzi
« kdy: 10 Února 2007, 19:38:19 »
Ahoj, pred nedavnem jsem resil upgrade systemu z Dapper drake na Edgy Eft, jelikoz mam mesicni limit na mnozstvi stazenych dat, chtel jsem usetrit prenos dat po siti a sehnal jsem si Ubuntu Edgy Eft na CD. Ve wiki je vše podrobně rozebráno, takže jsem spoléhal na to, že se vetšina dat bude tahat z CD a neco malo z netu. Jenze VSE se tahalo z netu, zkousel jsem i odpojit sitovy kabel, ale upgrade se pak zastavil a z do te doby, nez jsem jej zase pripojil. Chtelo to stahovat neco kolem 1GB dat...
Pouzil jsem prikaz uvadeny ve wiki:
Kód: [Vybrat]
gksu "sh /cdrom/cdromupgrade"Chtel bych tedy vysvetlit, co a jak vlastne probiha, ja vse musel vyresit novou instalaci nove verze a tim jsem vlastne prisel o veskera nastaveni a sve oblibene programy. Pokud budu muset pokazde, kdyz vyjde nova verze Ubuntu mazat tu minulou, bude to vazne blbe, hodne spoleham, ze i upgrade pomoci CD nejak zprovoznim.
Taky by me zajimalo, kdyz se upgrade zdarne povede, jak je to s nastavenim systemu, zda se zachova nebo zda se uvede do nejake defaultni polohy (myslim napr. motivy vzhledu, barvy terminalu a treba i mnou doinstalovane programy jako Psi nebo Bluefish).

Dekuji za Vase odpovedi

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 10 Února 2007, 19:42:03 »
A sehnal jste si Alternate CD? S dektop cd to totiž nejde.
Ad nastavení: Nastavení většiny věcí zůstane zachováno, protože se vyskytuje be vašem home adresáři ve složkách jednotlivých programů.

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 10 Února 2007, 19:49:20 »
no je docela dobře možné, že si systém zjistil, že na netu je novější verze než na cd, alespoň u mě to takhle udělal. Jinak v edgy to již funguje tak, že stačí nechat v cd-rom mechanice nové alternate cd, systém si to sám zjistí a nabídne přechod na vyšší verzi a je možné zaškrtnout, že pouze z cd a ne z netu.
Nastavení by měla zůstat zachována, samozřejmě v rámci možností. Samozřejmě programy zůstávají, ale je možné, že nebudou fungovat správně, protože třeba již  nebudou kompatibilní s novou vyšší verzí a budete je muset stejně nechat aktualizovat z netu.
Přechod probíhá obdobně (ne stejně !) jako aktualizace, v podstatě se v source.list přepíše edgy na feisty a aktualizuje systém + něco navíc. Tzn. že pokud si sám přepíšete edgy na feisty a jenom aktualizujete, tak váš systém nebude feisty!
P.S. pokud není jasno, tak se doptejte konkrétně :-)

greenfish

• Návštěvník
    • Deny Source
« Odpověď #3 kdy: 10 Února 2007, 21:15:55 »
Mam Alternate CD a jak pise kolega neveceral, tak mi system po vlozeni CD automaticky nabidnul upgrade na Edgy Eft a pak jsem zaskrtl, ze chci upgrade pomoci CD. Ale vse se i presto bohuzel tahalo ze site a mechanika se ani nehnula. Zkousel jsem to i tak, ze jsem uplne odpojil internet, ale upgrade v tom pripade stal na miste a ani se nehnul, dokud jsem nezapojil sit. Zduraznuki, ze jsem mel Dapper Drake maximalne mozne aktualizovany. Mozna to funguje tak, ze si to neco stahne ze site a pak zacne instalovat z mechaniky, ale bohuzel nemam prostor pro to to overit (FUP 1GB na mesic).

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 11 Února 2007, 08:46:27 »
tak to zkuste úplně bez sítě hned od začátku, to by mělo fungovat také.
P.S. jinak pro takové pokusy doporučuji Acronis True Image, dělá to zálohy oddílů disku, nedávno byl v Chipu,  a funguje skvěle. Sice pod win, ale nechá se z něj udělat i live-cd :-)

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #5 kdy: 12 Února 2007, 09:32:30 »
A čo skúsiť zrušiť v zdrojoch softwaru internetové repozitáre a nechat iba CD? A potom ked sa upgraduje systém, tak znova zaškrtnuť a dať aktualizáciu?
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.