Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pls help: Ubuntu po instalaci nenajede  (Přečteno 1600 krát)

KamilR

• Návštěvník
Pls help: Ubuntu po instalaci nenajede
« kdy: 29 Ledna 2012, 20:11:48 »
Rozhodl jsem se, že nebudu podporovat darmožrouty v Microsoftu a instaluju do všech PC Ubuntu, notebook OK, Prac. PC ok, problém je s PC do dílny, je to Compaq EVO 500. Z počátku problémy při instalaci (špatná ramka poté špatná cdromka a nakonec hdd) po vyřešení cca 6 hodin, nainstaluju v poho, ale po úspěšné instalaci Ubuntu nerozjedu, počítač se zastaví při spouštění, když jsem zkusil recovery mode počítač najel do Ubuntu. V linuxech se zatím nevyznám a nevím co s tím. Díky za každou radu

Liber

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Aktivní člen
  • *
  • Hledejme řešení, ne důvody proč si stěžovat :-)
Re:Pls help: Ubuntu po instalaci nenajede
« Odpověď #1 kdy: 30 Ledna 2012, 06:12:25 »
Teda, tomuhle stroji je už 11 let, že  :o http://www.pcpro.co.uk/reviews/workstations/1344/compaq-evo-d500 Nemáš nafouklé kondenzátory na desce ? Máš v BIOSu všechna nastavení O.K. (nejlépe defaultní nastavení), větráčky ti fungují a RAM jsi otestoval pomocí Ubuntu Live CD a kolik jí máš ? Dej sem foto obrazovky v momentě záseku  ;) 

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2012, 13:11:41 »
Já to vidím na problém s grafikou a poté co jsem našel specifikace a zjistil, že je tam nVidia Vanta, ani bych se tomu moc nedivil. Neobjevil se ten problém náhodou až po instalaci nesvobodných ovladačů

KamilR

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Ledna 2012, 17:47:30 »
Teda, tomuhle stroji je už 11 let, že  :o http://www.pcpro.co.uk/reviews/workstations/1344/compaq-evo-d500 Nemáš nafouklé kondenzátory na desce ? Máš v BIOSu všechna nastavení O.K. (nejlépe defaultní nastavení), větráčky ti fungují a RAM jsi otestoval pomocí Ubuntu Live CD a kolik jí máš ? Dej sem foto obrazovky v momentě záseku  ;)

Normálně mi na tom pc fungovaly XP, ten bios jsem několikrát prošel jsestli tam není nějaký problém, zkusím ještě default, ram jsem zkoušel různě přehazovat (mám tady více modulů) bez výsledku, problém je, že ne vždy se sekne ve stejném místě. Foto přidám. Zatím díky

KamilR

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Ledna 2012, 17:50:26 »
Já to vidím na problém s grafikou a poté co jsem našel specifikace a zjistil, že je tam nVidia Vanta, ani bych se tomu moc nedivil. Neobjevil se ten problém náhodou až po instalaci nesvobodných ovladačů

To jsem si taky myslel a trošku jsem laboroval a v příkazovém řádku jsem si nechal vypsat seznam rozlišení a podle mě se to snaží najet do vyššího rozlišení než podporuje grafika, co tak ji zkusit vyměnit za jinou do PCI?

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 30 Ledna 2012, 19:05:18 »
To jsem myslel. ale pokud je problém jen rozlišení, tak v systému vytvoř nebo uprav soubor xorg.conf ve kterém mu vnutíš požadované rozlišení

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.