Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Kubuntu  (Přečteno 1385 krát)

Alectrian

• Návštěvník
Instalace Kubuntu
« kdy: 06 Února 2012, 16:17:10 »
Zdravím , mám takovej problém , otec si koupil nový notebook lenovo g575 a chtěl by nainstalovat linux tak jsme se dohodly že mu tam dám kubuntu 11.10.Ale jaksi ani když stáhnu grafický instalátor ani při textovém instalátoru mi to napíše chybu instalátoru a nejde nainstalovat. instaluji z flash disku na který tvoří program Unetbootin.Zkoušel jsem stahovat přímo ze stránek a zadávat tvoření přímo u iso souboru a dokonce jsem nechal i ten program aby stáhnul kubuntu sám a stejně nefunguje.Předem děkuji za radu

petertomasy

• Stálý člen
  • **
Re:Instalace Kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 06 Února 2012, 16:21:47 »
Citace
Ale jaksi ani když stáhnu grafický instalátor ani při textovém instalátoru mi to napíše chybu instalátoru a nejde nainstalovat

Akú?

Alectrian

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Února 2012, 16:23:05 »
že je prý nejspíš špatné cd/dvd

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 06 Února 2012, 16:43:08 »
odpovida MD5 sum stazeneho obrazu s MD5 sumem uvedenym na strankach kde jsi ten obraz stahl? viz http://wiki.ubuntu.cz/Kontrola%20MD5
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Alectrian

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Února 2012, 17:05:36 »
Soubor jsem stahoval přímo ze stránek kubuntu.cz , jinak podle toho co jsme pochopil tak je vše v pořádku

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 06 Února 2012, 17:17:30 »
tzn zkontroloval jsi ten MD5 sum? to ze jsi to stahoval z kubuntu.cz nezarucuje, ze se ten soubor cestou neposkodil. par bajtu se cestou zmeni/ztrati a ohen je na strese

Alectrian

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 06 Února 2012, 17:25:50 »
MD jsem kontroloval podle návodu co jsi mi poslal a mělo by být vše v pořádku

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 06 Února 2012, 17:32:41 »
tak jeste po bootu z flash disku vyber Zkontrolovat disk na chyby. mohlo se neco podelat pri nahravani na flash disk

Alectrian

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 06 Února 2012, 17:42:27 »
Tak mám tu chybu na flash disku, akorát nevím jak zjistím co je to za chybu nebo jak ji mám teda opravit když jsem to zkoušel několikrát nahrát a instalovat a ani jednou to nepomohlo

jmp

• Host
« Odpověď #9 kdy: 06 Února 2012, 17:47:41 »
a co zkusit jiny flashdisk...

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 06 Února 2012, 18:01:09 »
Tak mám tu chybu na flash disku, akorát nevím jak zjistím co je to za chybu nebo jak ji mám teda opravit když jsem to zkoušel několikrát nahrát a instalovat a ani jednou to nepomohlo

opotrebovany flashdisk? flashdicky maji omezenou zivotnost danou omezenym opakovanym zapisem dat na stejne misto v pameti

Alectrian

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 06 Února 2012, 22:40:29 »
Tak jsem si půjčil jiný flash disk a z toho už to nejde instalovat vůbec takže chyba bude úplně někde a absolutně nevím kde ale děkuji za rady , asi vyzkouším starej dobrej způsob instalace přes CD a bude to nejjednodušší a doufám že už to půjde.Jinak díky za rady

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.