Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spouštěče a výchozí programy  (Přečteno 1523 krát)

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
Spouštěče a výchozí programy
« kdy: 05 Února 2012, 00:20:54 »
Nevíte, jestli nám zase vrátí normální spouštěče jako jsme to měli v 10.04 a možná i v dalších verzích, které neznám? A lze nastavit mplayer jako výchozí přehrávač videa, tedy aby po dvojkliku naběhnul mplayer?

Obecně se mi zdá, že nějak mizí možnosti nastavení prakticky všeho možného. Je fakt, že to srovnávám s tou verzí 10.04, kterou používám na noťasu. Moc jsem se o novinky nezajímal, ale jak se blíží nová lts verze, nedalo mi a to a zkouším. Na launchpadu jsem o tom nic nenašel; to ale nemusí nic znamenat.  :-X
Xubuntu 12.04

..::malys::..

• Aktivní člen
  • *
  • wake up... hlasujte minus :)
    • CZTorrent
Re:Spouštěče a výchozí programy
« Odpověď #1 kdy: 05 Února 2012, 00:41:27 »
Nevíte, jestli nám zase vrátí normální spouštěče jako jsme to měli v 10.04 a možná i v dalších verzích, které neznám? A lze nastavit mplayer jako výchozí přehrávač videa, tedy aby po dvojkliku naběhnul mplayer?

Obecně se mi zdá, že nějak mizí možnosti nastavení prakticky všeho možného. Je fakt, že to srovnávám s tou verzí 10.04, kterou používám na noťasu. Moc jsem se o novinky nezajímal, ale jak se blíží nová lts verze, nedalo mi a to a zkouším. Na launchpadu jsem o tom nic nenašel; to ale nemusí nic znamenat.  :-X
  spoustece  resim  pres  main menu  (alacarte) a nebo ruco nakopcim z /usr/share/applications   a pak upravim     a mplayer   nastavis v nastaveni - systemove info a  vychozi aplikace :)
« Poslední změna: 05 Února 2012, 00:43:40 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
Re:Spouštěče a výchozí programy
« Odpověď #2 kdy: 05 Února 2012, 10:38:47 »
Jo tak ručně zkopčit spuštěč mi jde, to je už v podstatě jedno jestli to člověk zkopíruje nebo vytvoří nový. Dík za rady. Ale mplayer mi to nějak jako výchozí aplikaci nechce nabídnout.  >:( Původně jsem ho hledal v Otevřít jinou aplikací menu, ale ani tam ho nemůžu najít nebo nalistovat.

Xubuntu 12.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.