Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nemožnosti dostat se do nastavení TP Link TL-WR743ND  (Přečteno 3477 krát)

FildaS

• Návštěvník
Nemožnosti dostat se do nastavení TP Link TL-WR743ND
« kdy: 10 Února 2012, 10:31:15 »
Ahoj,

mám jeden problém. Začal jsem používat Ubuntu 11.10. A zařídil jsem si nově net přes optický kabel. Chtěl jsem zřídit připojení přes router kvůli notebooku Acer aspire 6920ng. A za boha se nemohu dostat do nastavení routeru přes 192.168.1.1 jak je v nastavení přiložené CD s instalací taky nejde. Můžete mi někdo poradit díky moc Filip

Tetsuya

• Aktivní člen
  • *
Re:Nemožnosti dostat se do nastavení TP Link TL-WR743ND
« Odpověď #1 kdy: 10 Února 2012, 11:02:36 »
A seš si jistej, že má ten router ip adresu 192.168.1.1? Maš router připojenej ke kompu? Seš ve stejný síti, jako router (tj. 192.168.1.0)? Máš stejnou masku?

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 10 Února 2012, 11:22:01 »
Pokud se připojíš k tomu routeru tak co ti přidělí za adresu?

Otevři terminál a napiš do něj
Kód: [Vybrat]
cat /var/lib/dhcp/dhclient.leasesa pošli sem co ti píše.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

FildaS

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 10 Února 2012, 12:16:56 »
Teď jsem v práci kouknu na to večer. Jinak právě ten router jsem měl ještě na starém bytě. Kde byl zapojený normálně na ,,win 7". Všechno šlo i přes tui danou IP jsem se dostal do nastavení routeru. Teď jsem ho restartoval abych mohl znovu nastavit a nemůžu se tam dostat podle přiloženého návodu. A přitom je router podporovaný i pro linux..nevím zkusím se na to podívat všečer co mi to dá za IP a uvidím. Ani když zapojím kabel do routeru, tak sem při vyhledávání wifi nezobrazí. zvláštní

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.