Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bootovanie Ubuntu-Problém  (Přečteno 795 krát)

Avivaz

• Návštěvník
Bootovanie Ubuntu-Problém
« kdy: 18 Února 2012, 20:48:37 »
Dobrý deň,
Tak na začiatok,som totálny začiatočník s Linuxom...Mám teraz na PC nainstalovaný Windows 7 no chcem mať 2 OS v počítači..dočítal som sa že najlepší je natom ubuntu kežde nemám cd-romku ani inú mechaniku tak som sa rozhodol to nainstalovať cez WUBI,kedže je to najlahšie...a teraz k tomu problému...Nainstaloval som wubi-ubuntu do "/C" tam kde mám aj Windows ... postupoval som presne podla návodu ...všetka instalácia prebehla v pohode...nakoniec som mal restartovať PC čo sa stalo...tam mi vybehla textová instalacia ubuntu..tiež všetko oka...znova restart..a dostal som k obrazovke kde som mal na výber z 2och OS jeden Windows,Druhý Ubuntu...Spustil som ubuntu ...nabehla mi po pár sec. obrazovka s tým že "Out of Range" 59hertz ..potom to zmizlo a nabehla čierna obrazovka ... a koniec ..dalej sa to nepohlo ..čo s tým...Snažil som sa ísť aj podla niektorých návodou tu o rozlíšení len sa nejak neviem dostať k tomu kde to mám nájst ...vie niekto poradiť ?

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re:Bootovanie Ubuntu-Problém
« Odpověď #1 kdy: 18 Února 2012, 21:31:59 »
Inštaluj normálne. Vytvor si liveusb.http://www.linuxliveusb.com/
Neskúšal som to ale malo by to fungovať.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Avivaz

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Února 2012, 21:40:00 »
No toto som tiež skúšal,no nejak to nevyšlo zrejme môj PC nechce nabootovať USB dal som bootovať ako prve USB a nič to s tým nepravilo .. :(

hepet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 18 Února 2012, 22:08:04 »
Že nechce? Myslím spíš, že to neumíš. Pokud tam ta volba je, tak se snaží volbu splnit. Pokud to nenabootuje je na vině buď grafika nebo jiná hw závada. Nikoli to, že by počítač neprovedl volbu.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #4 kdy: 18 Února 2012, 23:07:54 »
Skús manuálne vybrať, ktoré zariadenie má bootovať skôr, tým myslím boot menu. Napr. ja som to na netbooku musel vyvolať tlačidlom Esc
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.