Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace aplikací - ověření - nefunguje  (Přečteno 2475 krát)

josef_m

• Host
instalace aplikací - ověření - nefunguje
« kdy: 19 Února 2012, 21:32:31 »
Zdravím,

minulý týden jsem si chtěl instalovat Pidgina, ale nešlo to. V centru softwaru pro Ubuntu program najdu, pak kliknu na "Nainstalovat" a pak systém ukáže okno "Pro instalaci nebo odstranění softwaru je vyžadováno ověření ... " po zadání hesla a kliknutí na "Ověřit" je políčko pro heslo prázdné a nepohnu se z místa...

Na fórech jsem našel tipy jako třeba v Synapticu obnovit informace o balících - Synaptic nemám a instalace přes Centrum softwaru nejede. Nefunguje mi ani v terminálu "sudo apt-get install synaptic, po zadání hesla mi vypíše jen "Sorry, try again"

Zajímavé je, že při odhlášení a zadání hesla se do systému dostanu, takže vycházím z toho, že heslo si pamatuju dobře ...

Při aktualizacích se mě to paradoxně na heslo neptá a aktualizace si to instaluje samo, stači odkliknout, že chci instalovat.

Prosím pomoc co s tím, jak z toho ven, abych zas mohl instalovat další programy, teď jsem delší dobu nic nepotřeboval, tak jsem si nevšiml od kdy to vlastně nejede nebo v jaké souvislosti by to mohlo přestat "tehdy" fungovat ...

Co jsem taky k tématu našel, příkazy jako:

Kód: [Vybrat]
sudo update-manager
sudo apt-get update

... taky nefunguje, zdá se, že systém nechce rootovské heslo, pokud chci instalovat či podobně.

Práva jsem nikde neměnil (nebo o tom nevím) ... tak mě napadá, že bych po těch letech s ubuntu měl co dočinění s virusem?

HP ProBook 4530s, Ubuntu 11.10, 32bit

pacholik

• Závislák
Re:instalace aplikací - ověření - nefunguje
« Odpověď #1 kdy: 19 Února 2012, 21:45:40 »
Co nastavení jazyka? Diakritika, y/z?

hepet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 19 Února 2012, 21:49:51 »
Pomoc možná jednoduchá, odklikni bez hesla a hned uvidíš, zda ho bere či ne. Já měl kdysi v sabayonu stejný problém.

josef_m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 19 Února 2012, 21:57:21 »
čeština, QUERTZ

chtěl jsem se te ještě podívat na jazykové nastavení a vyskočilo mi "Podpora jazyků není úplně nainstalována." ... tak to zkusíme spustit  ... nic, chce to ověření a heslo to nebere.

Bez hesla to taky nejde, když jsem pak klikl na "Cancel" tak okno s "Jazykovou podporou" zešedlo a nešlo zavřít ... za chvilku to vyskočilo okno "Úloha nemůže být sledována nebo kontrolována. Spojení s démonem bylo ztraceno. Tento démon běžící na pozadí pravděpodobně spadl. ... It seems that the daemon died."

pacholik

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 20 Února 2012, 19:10:10 »
sem myslel jestli máš diakritika nebo y/z v heslu, v přihlašovací obrazovce můžeš mít nastavenej jinej jazyk

josef_m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 20 Února 2012, 20:50:08 »
ne, na hesla si davam bacha - zasadne bez "z" a "y", cisla zadavam na numericke klavesnici ...

mezitim - protoze jsem nic nenasel, tak jsem preinstaloval system "oddil root", zatim to funguje, ale jestli se to stane znova, tak uz fakt nevim, opravdu jsem v systemu nic nemenil, ze bych si treba rozhodil prava nebo tak nejak, to uz jsem dostal svou lekci davno

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.