Zdravím,
minulý týden jsem si chtěl instalovat Pidgina, ale nešlo to. V centru softwaru pro Ubuntu program najdu, pak kliknu na "Nainstalovat" a pak systém ukáže okno "Pro instalaci nebo odstranění softwaru je vyžadováno ověření ... " po zadání hesla a kliknutí na "Ověřit" je políčko pro heslo prázdné a nepohnu se z místa...
Na fórech jsem našel tipy jako třeba v Synapticu obnovit informace o balících - Synaptic nemám a instalace přes Centrum softwaru nejede. Nefunguje mi ani v terminálu "sudo apt-get install synaptic, po zadání hesla mi vypíše jen "Sorry, try again"
Zajímavé je, že při odhlášení a zadání hesla se do systému dostanu, takže vycházím z toho, že heslo si pamatuju dobře ...
Při aktualizacích se mě to paradoxně na heslo neptá a aktualizace si to instaluje samo, stači odkliknout, že chci instalovat.
Prosím pomoc co s tím, jak z toho ven, abych zas mohl instalovat další programy, teď jsem delší dobu nic nepotřeboval, tak jsem si nevšiml od kdy to vlastně nejede nebo v jaké souvislosti by to mohlo přestat "tehdy" fungovat ...
Co jsem taky k tématu našel, příkazy jako:
sudo update-manager
sudo apt-get update
... taky nefunguje, zdá se, že systém nechce rootovské heslo, pokud chci instalovat či podobně.
Práva jsem nikde neměnil (nebo o tom nevím) ... tak mě napadá, že bych po těch letech s ubuntu měl co dočinění s virusem?
HP ProBook 4530s, Ubuntu 11.10, 32bit