Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skype 2.2 beta, Ubuntu 11.10 nejde zvuk  (Přečteno 2085 krát)

kafuka

• Návštěvník
Skype 2.2 beta, Ubuntu 11.10 nejde zvuk
« kdy: 22 Února 2012, 18:33:35 »
Ubuntu mám druhý den. Všechno zatím chodí dobře, dokonce i Anthy, ale mám problém se zvukem ve Skype přes sluchátka s mikrofonem. Záznamník zvuku přitom běhá bez problémů. Ve skypu mám nastaveno pulse audio server, ale nejde mi "test sound" ani "test call".  Co mě zaráží je fakt, že v Nastavení systému->Zvuk->Vstup se mění údaj vstupní úroveň, pokud do mikrofonu mluvím, ale ne v Ovládání hlasitosti pulseAudio->Vstupní zařízení, pokud je puštěno jen to. Pokud současně otevřu i výše zmiňovaný "Zvuk" v Nastavení systému, tak se rázem rozběhne i úroveň hlasitosti v pulseAudio. Nicméně na funkčnost Skypu to vliv nemá. 
V nastavení zvuku mám "analogové duplexní stereo". Nemůže být problém v tom, že ta sluchátka jsou mono? Někde na netu to řešili tím, že na jednom kanálu nastavili menší úroveň než na druhém a nějak zázračně jim to pomohlo... Napadlo mě zkusit odstranit pulseAudio, ale raději bych to rozchodila s ním. Dík za pomoc.

Rover623

Re:Skype 2.2 beta, Ubuntu 11.10 nejde zvuk
« Odpověď #1 kdy: 22 Února 2012, 22:17:48 »
Teď jsem z toho trochu zmaten, co v tom Skypu vlastně nejde, mikrofon nebo nefunguje zvuk do sluchátek (a co zvuk do reproduktorů)

hepet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 22 Února 2012, 23:17:18 »
Ubuntu mám druhý den. Všechno zatím chodí dobře, dokonce i Anthy, ale mám problém se zvukem ve Skype přes sluchátka s mikrofonem. Záznamník zvuku přitom běhá bez problémů. Ve skypu mám nastaveno pulse audio server, ale nejde mi "test sound" ani "test call".  Co mě zaráží je fakt, že v Nastavení systému->Zvuk->Vstup se mění údaj vstupní úroveň, pokud do mikrofonu mluvím, ale ne v Ovládání hlasitosti pulseAudio->Vstupní zařízení, pokud je puštěno jen to. Pokud současně otevřu i výše zmiňovaný "Zvuk" v Nastavení systému, tak se rázem rozběhne i úroveň hlasitosti v pulseAudio. Nicméně na funkčnost Skypu to vliv nemá. 
V nastavení zvuku mám "analogové duplexní stereo". Nemůže být problém v tom, že ta sluchátka jsou mono? Někde na netu to řešili tím, že na jednom kanálu nastavili menší úroveň než na druhém a nějak zázračně jim to pomohlo... Napadlo mě zkusit odstranit pulseAudio, ale raději bych to rozchodila s ním. Dík za pomoc.
Ani já tomu nerozumím. Zeptám se jinak, pouze mikrofon a reproduktory Ti chodí? Mně tedy chodila i sluchátka s mikrofonem ale teď jsou v šuplíku a používám analogový mikrofon a reprobedny, kvůli hudbě, kterou rád poslouchám.
« Poslední změna: 23 Února 2012, 16:00:34 od hepet »

kafuka

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Února 2012, 14:29:06 »
Už jsem na to přišla (blbec). Měla jsem nastaveno, že jsem offline, proto nešel ten testovací hovor. Takže jsem to rozjela, ale ještě musím s někým otestovat zvuk, zdá se, že v tom nějak moc chrupe, lupe a píská.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.