Ahoj, mám menší problém, který jsem si asi způsobil sám - při pokusu o instalaci 2D a 3D akcelerace jsem postupoval podle návodu (odkaz dole) na wiki.ubuntu.cz. Nainstaloval jsem x.org i ovladače od ATI a nakonec i "fglrx" od Ubuntu Xteam. Nedostal jsem žádnou chybovou hlášku, ale po restartu mi zmizelo rozlišení 1680x1050 (16:10). Největší tam je teď 1600x1200 (4:3) a nebo 1440x900 (16:10) a ani jedno se mi nelíbí. Googlil jsem, ale všude bylo buď řešení pro nVidii (což ještě neni tak hrozný, kdyby mi to mohlo pomoct), kecy o ničem a nebo vůbec nic. Tady na foru jsem taky hledal, ale přesně muj problém tu neni. Do xorg.conf jsem se koukal, rozlišení tam vůbec napsaný neni. Linux používam cca měsíc, ale před dvěma dny jsem ho nainstaloval a budu ho používat už pořád (takže nejsem úplný amatér, ale spoustě věcem nerozumím, třeba zrovna teď proč to nejede).
Systém: Ubuntu 10.04.4 (proved jsem kvůli těm ovladačům nějaký "částečný povýšení")
Grafika: ATI Radeon HD 4600
Monitor: Acer P221w
xorg.conf:
Section "Screen"
Identifier "Configured Screen Device"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Virtual 2832 1050
EndSubSection
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "fglrx"
EndSection
Odkaz na Ubuntu wiki:
http://wiki.ubuntu.cz/Instalace%20ovladačů%20grafických%20karet%20ATI#Nesvobodn.2BAOk_ovlada.2BAQ0-e
Dík za rady