Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozsirena plocha a dotykovy display  (Přečteno 1200 krát)

pichlik

• Návštěvník
Rozsirena plocha a dotykovy display
« kdy: 03 Března 2012, 19:55:07 »
Ahoj, prohledal jsem ruzna fora bohuzel vsak jsem nenasel reseni nasledujiciho problemu.

Mam notebok HP4510 s ubuntu11.10 a vypnutym Unity. Jako druhy monitor jsem pripojil dotykovy display Asus T231h. Zobrazeni a rozsirena plocha funguje jak ma.
Problem je v tom ze dotyk na dotykovem display je realizovan s vyraznym posunutim. Vypozoroval jsem ze velikost te odchylky ma souvislost s celkovym rozlisenim rozsirene plochy a nastavenim rozliseni dotykoveho displaye.

Je nejaka moznost jak ubuntu donutit aby pro vyhodnoceni bral v uvahu pouze prostor toho daneho displaye a ne cele plochy.

Omlouvam se za nizsi srozumitelnost prispevku, douvam ze jsem se vyjadril alespon drobet srozumitelne.

Predem dekuji za pripadne rady.

Dragonn

• Návštěvník
Re:Rozsirena plocha a dotykovy display
« Odpověď #1 kdy: 04 Března 2012, 09:05:08 »
No, popravdě s tím nemám vůbec žádné zkušenosti a ani moc nevím, jak se to konkrétně realizuje, ale jestli by se dal dohledat nějaký konfigurační soubor služby, která to zajišťuje, tak by tam i mohla být volba pro nějaké kalibrační posunutí ... ale nikdy jsem se s tím osobně nesetkal

Edit: narazil jsem na tohle vlákno http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=158666 a tak nějak mi došlo, že vůbec nevim, jak to vlastně funguje... ten monitor se připojí přes VGA a zároveň USB, které funguje jako myš? Možná že se tou přece jenom dá nějak kalibrovat. Nedodává k tomu výrobce nějaký servisní SW? A co je to vlastně zač ten monitor?
« Poslední změna: 04 Března 2012, 09:11:54 od Dragonn »
Pokud něco alespoň trochu funguje, je lepší se v tom nešťourat.
Ntb: MSI EX300X, Core 2 duo 2GHz, 4GB RAM, ATI HD3450 256MB, Ubuntu 9.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.