Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Thunderbird- spuštění odkazu[vyřešeno]  (Přečteno 1396 krát)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
Thunderbird- spuštění odkazu[vyřešeno]
« kdy: 24 Února 2012, 11:16:05 »
Zdravím
Chci docílit toho, aby když mi příjde odkaz v mejlu, tak ho mohl spustit přes síť Tor.
Problém je v tom, že Tor používá upravený prohlížeč Mozila Firefox. Když v nastavení Xubuntu zadám jako výchozí prohlížeč FF, tak se mi odkaz otevře v netorovaném FF. A to i přesto, že norm.FF mám zavřený a torifikovaný FF otevřený. Po kliknutí na odkaz se mi otevře norm.FF.

Nalezl jsme nějaké návody jak změnit prohlížeč pro odkazy v TB. Ale vždy to byla jiná značka prohlížeče.Těm lidem to určitě fungovalo. Ale já chci otevřít jinou verzi  tétež značky.
Tor FF má verzi 10.0.1 a Normální FF má verzi 10.0.2. Šlo by to nějak přes tu verzi nastavit?

Děkuji za nápovědu
petr
« Poslední změna: 11 Března 2012, 11:32:20 od petrzovy »

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
Re:Thunderbird- spuštění odkazu
« Odpověď #1 kdy: 25 Února 2012, 13:35:10 »
Povýšil jsem verzi Tor FF na 10.0.2. Takže to už vůbec nevím, jak rozlišit v nastavení normální FF od toho neinstalovaného a dodaného spolu s Tor+Vidalii

Navíc se mi stala nepříjemná věc. Při těch pokusech s nastavením jsem si něco rozhodil a ted nevím co. Když kliknu v TB na nějaký htlm mejl, tak se mi tlačítka a obrázky toho mejlu(nemyslím přílohy) otevřou automaticky ve FF(tom normálním). Tušíte někdo, čím by to mohlo být? Rypal jsem se i v about:config v TB
Používám Xubuntu 11.10

Děkuji za mezipomoc
Petr

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Února 2012, 18:47:23 »
Navíc se mi stala nepříjemná věc. Při těch pokusech s nastavením jsem si něco rozhodil a ted nevím co. Když kliknu v TB na nějaký htlm mejl, tak se mi tlačítka a obrázky toho mejlu(nemyslím přílohy) otevřou automaticky ve FF(tom normálním). Tušíte někdo, čím by to mohlo být? Rypal jsem se i v about:config v TB

Toto sem už vyřešil. Pokud by někoho zajímalo jak? Unistal -> instal TB to vyřešil.
Ted už jen vyřešit, jak otvírát odkazy v příchozích mejlech v torifikovaném FF
Bude nějaký nápad?

Děkuji

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 11 Března 2012, 11:30:56 »
Zdá se, že tu trpímm samomluvou :))) , ale co už?...

Zdá se, že jsem to vyřešil.
Podíval jsem se do Tor FF jak je nastaven SOCKS(Edit-Preferences-Advanced-Network-Setting-Manual proxy conf. -řádek Proxy+Port). A to samé jsem nastavil do norm.FF. No a už to funguje. Když v TB kliknu na odkaz, tak se otevře v norm.FF a přes SOCKS se načte stránka. Ověřil jsem IPA a je pozměněna dle aktuálního exit-uzlu. Což je to co chci

Děkuji tvůrcům fora, že jsem se zde mohl vykecat :))

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.