Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spořiče obrazovky - úprava, výběr, doplnění  (Přečteno 1967 krát)

vanad

• Aktivní člen
  • *
Spořiče obrazovky - úprava, výběr, doplnění
« kdy: 11 Května 2011, 22:30:03 »
Jednou z věcí, co mě fascinuje na ubuntu jsou překrásné spořiče obrazovky! Vydržím se na ně dlouho dívat. Ubuntu jsem měl poprvé ve verzi 08.04. Mám dojem, že některé spořiče z tehdejší verze, už v současné 11.04 nejsou. Moje otázky zní:
- dají se někde sehnat spořiče ze starších verzí ubuntu?
- jak je přidat k současným?
- v jakém adresáři se spořiče nacházejí?
- některé spořiče se mi naopak vůbec nelíbí. Lze je ignorovat, když zadám náhodný výběr spořičů?

Děkuji za odpovědi.
Ubuntu 18.04 LTS, Intel® Core™ i7-6700 CPU @ 3.40GHz × 8, Intel® HD Graphics 530 (Skylake GT2), www.mineralion.cz, www.vitatrend.cz

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
Re: Spořiče obrazovky - úprava, výběr, doplnění
« Odpověď #1 kdy: 13 Května 2011, 06:21:46 »
Jednou z věcí, co mě fascinuje na ubuntu jsou překrásné spořiče obrazovky! Vydržím se na ně dlouho dívat. Ubuntu jsem měl poprvé ve verzi 08.04. Mám dojem, že některé spořiče z tehdejší verze, už v současné 11.04 nejsou. Moje otázky zní:
- dají se někde sehnat spořiče ze starších verzí ubuntu?
- jak je přidat k současným?
- v jakém adresáři se spořiče nacházejí?
- některé spořiče se mi naopak vůbec nelíbí. Lze je ignorovat, když zadám náhodný výběr spořičů?

Děkuji za odpovědi.

Můžeš zkusit zapnout synaptic a prohledat repozitář třeba řetězcem "screensaver". Já jsem jich takhle našel spousty.
ArchLinux (KDE)
Můj web

vanad

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 15 Května 2011, 15:18:28 »
Taky jsem si některé nainstaloval, např. xscreensaver-gl-extra, a skutečně tam jsou i dřívější spořiče.

Nicméně, možná jsem špatně hledal, ale nikde na fóru jsem nenašel odpověď na to, v jakém adresáři se spořiče nacházejí a zda lze některé spořiče ignorovat, když zadám náhodný výběr spořičů?
« Poslední změna: 15 Května 2011, 15:20:10 od vanad »
Ubuntu 18.04 LTS, Intel® Core™ i7-6700 CPU @ 3.40GHz × 8, Intel® HD Graphics 530 (Skylake GT2), www.mineralion.cz, www.vitatrend.cz

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #3 kdy: 15 Května 2011, 18:35:09 »
Co se týče umístění tak /usr/share/applications/screensavers, /usr/lib/gnome-screensaver, /usr/lib/xscreensaver apod.
Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

vanad

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 27 Března 2012, 20:46:42 »
Co se týče umístění tak /usr/share/applications/screensavers, /usr/lib/gnome-screensaver, /usr/lib/xscreensaver apod.

Ano, jsou tam názvy spořičů, ale mají jen několik stovek Bytů. Pochybuju, že když je skopíruju do jiného ubuntu, tak budou fungovat. Jak to udělat?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.