Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze nabootovat  (Přečteno 685 krát)

jakub86

• Návštěvník
Nelze nabootovat
« kdy: 06 Dubna 2012, 09:18:55 »
Zdravím.
Používám již pár měsíců na notebooku Ubuntu 11.04, před pár dny při běžné práci mi PC zamrzlo a byl jsem tak nucen jej natvrdo vypnout. Od této doby nejsem schopen systém nabootovat a to ani z instalačního CD (při bootování systém zamrzne při zobrazování startovacího loga s přesýpacíma hodinama-tečkama).

Co je mi ale záhadou je fakt, že mám ještě jeden stejný notebook se stejným systémem. Pokud dám do toho "špatného" ntb disk z funčního tak vše funguje. Ale stejně tak i disk z "špatného" ntb funguje v tom bezproblémovém.
Zkoušel jsem také v "špatném" ntb nabootovat systém z CD aniž by v něm byl jakýkoliv disk a také neúspěšně.

Ntb má nějaký self-test (paměť, hdd) ten jsem také provedl a výsledek byl bezchybný.

Poradí mi někdo co dále bych mohl vyzkoušet, případně kde by mohl být problém?
Děkuji

Rover623

Re:Nelze nabootovat
« Odpověď #1 kdy: 06 Dubna 2012, 10:54:36 »
Tohle bude nějaký problém přímo na desce, kterého si BIOS ani OS hned nevšimnou. LiveCD provádí během bootu poměrně obšírný test mašiny, protože si zavádí spoustu věcí, které už finální systém nepoužívá (po detekci HW je prostě vyloučí).

Zkusil bych během toho co se ti ten boot zasekne zmáčknout ESC, tím se systém překlopí do textového bootu a měl by jsi vidět na čem to uvázne

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Nelze nabootovat
« Odpověď #2 kdy: 06 Dubna 2012, 11:02:26 »
šup do servisu. Tohle sám nevyřešíš. Mohu doporučit NBservis v Praze a Kladně tam zjistí závadu zdarma.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.