Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Workspace + dashpanel  (Přečteno 1537 krát)

mrkrenek

• Aktivní člen
  • *
Workspace + dashpanel
« kdy: 22 Dubna 2012, 19:56:51 »
Teď jsem přeinstaloval notebook a určitě jsem na něco zapomněl.
Chci přehazovat pracovní plochy kolečkem myši a nevím, jak to udělat..
Stáhnul jsem ubuntu tweak, ale ten se liší od toho, kde jsem si to nastavení workspace dělal naposledy. Děkuju za helps ;)

EDIT: se snahou se to nějak rozchodit jsem klikl na compiz config a samozřejmě jsem si musel vyzkoušet gumová okna, jenže mi to nějak rozhodilo dash panel.. teďka když najedu doleva na stranu, tak nevyjíždí :D Tak poprosim ještě o radu s tímto ;)
« Poslední změna: 22 Dubna 2012, 20:47:25 od mrkrenek »

Rover623

Re:Přehazování workspaces kolečkem myši.
« Odpověď #1 kdy: 22 Dubna 2012, 20:48:15 »
Uděláš to v CCSM (Compiz Config Settings Manager) pod položkou "desktop wall"

mrkrenek

• Aktivní člen
  • *
Re:Workspace + dashpanel
« Odpověď #2 kdy: 22 Dubna 2012, 21:07:35 »
Promiň, že se tak blbě ptám, tam to najdu kde ?
Já se toho lehce bojim, někde na něco kliknu a pak se tu nedostanu odpovědi, tak se radši zeptám :)

Mimochodem, je možnost, jak v tom kompizu dát všechno do původního nastavení ? Je tam spousta možností, ale že něco nefunguje zjistíš až po chvíli a už nevíš co to bylo, tak jestli to tam je.
« Poslední změna: 22 Dubna 2012, 21:22:18 od mrkrenek »

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 22 Dubna 2012, 21:23:42 »
Když něco zblbneš, zmáčkni CTRL+ALT+F1, přihlas se a zadej
Kód: [Vybrat]
unity --replace pak se vrať do X serveru (CTRL+ALT+F7) a pokud to bude pořád blbnout, ještě restartuj
sudo shutdown -r now
Nastavení najdeš v Desktop Wall, záložka klávesové zkratky. Ale asi bych tě měl upozornit, že standardní rozložení ploch v Ubuntu je 2 nahoře, 2 dole. Otáčení na kolečko lze aplikovat buď jako nahoru-dolu nebo doprava-doleva. Pokud to chceš změnit musíš si plochy seřadit buď pod sebe nebo vedle sebe. To najdeš v hlavním nastavení Compizu na poslední záložce, první položka určuje počet ploch vodorovně, druhá svisle

mrkrenek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 22 Dubna 2012, 21:42:12 »
Ještě že jsem se ptal :
Citace
Když něco zblbneš, zmáčkni CTRL+ALT+F1, přihlas se a zadej
unity --replace pak se vrať do X serveru (CTRL+ALT+F7) a pokud to bude pořád blbnout, ještě restartuj
sudo shutdown -r now

Omylem jsem klikl ať je to na buttonu1, takže nešla myš, ale naštěstí se k tomu šlo zpátky doklikat pravým a tabulátorem.
Ale to unity replace mi moc nepomohlo, pořád jsem klikem skákal doleva.
Dostal jsem se k tomu, ale nevím, který z buttonů je kolečko myši, je tam 1- 20
Já to měl tak, že jsem klikl na plochu, tak se to přeplo do strany, ale to nevím jak udělat, zatím jsem se dopracoval jenom tomu, že když škubnu kolečkem, tak nejde scrollovat atd.
« Poslední změna: 22 Dubna 2012, 21:47:49 od mrkrenek »

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 22 Dubna 2012, 22:06:55 »
Normálně je tlačítko4 otočení kolečkem nahoru a tlačítko5 otočení kolečkem dolů, ale je dobré zkombinovat si to s nějakou klávesou, protože jinak ti bude kolečko místo posuvu stránky jen otáčet plochy

mrkrenek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 22 Dubna 2012, 22:16:03 »
Normálně je tlačítko4 otočení kolečkem nahoru a tlačítko5 otočení kolečkem dolů, ale je dobré zkombinovat si to s nějakou klávesou, protože jinak ti bude kolečko místo posuvu stránky jen otáčet plochy

No mě to fungovalo jenom mimo okno, takže když jsem např. klikl na plochu (aby nebylo aktivní okno). Dalo se to nastavit v ubuntu tweak, jenže teď se mi stáhla nějaká novější verze a je to fuč :/

No nic, udělal jsem to při naražení do boku :)
Děkuju za pomoc, hezkej večer ;)
« Poslední změna: 22 Dubna 2012, 22:19:59 od mrkrenek »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.