Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy s Expem  (Přečteno 1659 krát)

cloxy

• Návštěvník
Problémy s Expem
« kdy: 02 Května 2012, 20:21:35 »
Ahoj,
čerstvě jsem nainstaloval Ubuntu 12.04 s Unity, mám Hp notebook s ATI Mobility Radeon 4300 series a používám fglrx ovladače a mám tento problém: kdykoli použiji Super + S a zobrazí se mi Expo a mám např. na 2 plochách rozmístěný dva programy, tak když kliknu na vedlejší plochu (než ze které jsem se do expa dostal), tak mi jako kdyby okna všech aplikací probliknou, to stejná se děje, přetáhnu-li okno aplikace na vedlejší plochu. Podobné probliknutí se děje i při použití zkratky Ctrl + Alt + šipka (přepínání mezi plochami) - to taky přeblikne okno programu.
Je to sice jen kosmetický problém, ale poměrně dost otravný. Jako řešení mě napadá přejít na Kubuntu. ale rád bych zůstal u Unity, neb se zdá, že dospělo.
Díky za rady

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re:Problémy s Expem
« Odpověď #1 kdy: 02 Května 2012, 20:28:15 »
Když máš to fglrx, nestává se ti náhodou, že když máš maximalizované okno a nad ním nějaké další, tak při vyvolání expa zmizí ostatní okna pod tím maximalizovaným? Nestává se to úplně vždy, jen asi v 90% případů. Navíc se ještě většinou to maximalizované okno přestane překreslovat, ačkoliv jinak funguje.

Ha, tak teď jsem zjistil, že ten můj problém se projevuje pouze když expo aktivuju kliknutím u horního okraje obrazovky, jak jsem si to nastavil a nedomyslel. Evidentně moje chyba :)
« Poslední změna: 02 Května 2012, 20:33:16 od GdH »

cloxy

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Května 2012, 20:31:29 »
ne, to už se mi nestává, po tom co jsem dnes přeinstalovával z 12.04 na kubuntu a zpět na ubuntu 12.04. už mám jen ty problémy, které popisuji výše

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 02 Května 2012, 20:39:02 »
Předchozí příspěvek jsem doplnil, díky za nakopnutí :)

Ten problém s problikáváním je 'normální', projevuje se to i na intel grafikách a na ati/amd jak na fglrx, tak radeonu. Není to žádná novinka, bylo to i v předchozí verzi ubuntu, co jsem si já všiml. A taky mi to dost vadí. Kostka se třeba použít nedá vůbec, protože při otáčení to bliká permanentně.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #4 kdy: 02 Května 2012, 20:45:32 »
Ale ještě jedna věc. Zkus si povolit v centru software proposed aktualizace, tedy teprve připravené ke schválení a zařazení do oficiálních akualizací a aktualizuj compiz. Mám pocit, že krom toho, že otevřený dash přestal žrát výkon procesoru, zlepšilo se to i v tomto směru.

cloxy

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 02 Května 2012, 21:44:01 »
pozastavuji se jen nad tím, že když si přiblížím z expa plochu poklikáním na tu plochu (a ne okno programu), tak se vše chová normálně - jako by problém byl v nějakém pluginu, který má na starosti okna

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.