Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 12.04 LTS - Gnome Classic - Nastaveni panelu a oken  (Přečteno 2408 krát)

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
12.04 LTS - Gnome Classic - Nastaveni panelu a oken
« kdy: 02 Května 2012, 03:05:57 »
Zdravim, chtel bych se potat na reseni nasledujiciho problemu:

Chtel byc ze sve oblibene 10.10 prejit na 12.04. Zde me jakozto konzervativniho uzivatele zajima prostredi GNOME Classic/Fallback.

Naistaloval jsem si 12.04 zatim ve VirtualBoxu, na vyzkouseni. Doposud jsem ale neprisel na to, jak si nastavit panely tak, jako je mam ted (viz obrázek) - hlavni panel dole, na nem prepinace plochy a zalozky programu, zavirani a maximalizace oken v pravo.

Pokud nekdo zna reseni, predem za nej dekuji :)

[příloha smazaná administrátorem]

Rover623

Re:12.04 LTS - Gnome Classic - Nastaveni panelu a oken
« Odpověď #1 kdy: 02 Května 2012, 03:34:42 »
Nastavení panelů se dělá nyní pomocí ALT, prostě to co se dřív dělalo jen pravým klikem se teď dělá ALT+pravý klik (někde jsem četl, že je možná nutné držet oba ALTy).

Přehození tlačítek se dělá stejně jako u 10.04, tedy
Kód: [Vybrat]
gconftool-2 --set "/apps/metacity/general/button_layout" --type string "menu:minimize,maximize,close"

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 02 Května 2012, 07:49:35 »
Ak nepojde alt+pravy klik tak super+alt+pravy klik.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

LPK

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 02 Května 2012, 11:19:28 »
ano dělá se to stisk OBA alty+pravý klik .... no a pak bych stáhnul Ubuntu Tweek + Gnome tools a doladil ostatní potřebné ... taky jsem si to takhle musel ubojovat a ve finále jsem na 90% spokojen
tradiční bordel + Nvidia :-)

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 02 Května 2012, 22:46:16 »
Diky moc, s obema Alty a tim prikazem od Rovera to funguje, ackoliv ve VirtualBoxu je to samozrejme hrozne pomale...

Mel bych jeste jeden dotaz - hodlam pouzivat jenom GNOME Classic, je nejaky (bezpecny) zpusob, kterak hned po instalaci GNOME Classic odstranit Unity a vse co s nim souvisi (lepe receno, vse co je bez Unity zbytecne v PC uchovavat - myslim ze pujde napr o Compiz)?

Diky :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.