Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s tiskem - vyřešeno  (Přečteno 1322 krát)

Slava

• Návštěvník
Problém s tiskem - vyřešeno
« kdy: 28 Května 2012, 21:37:16 »
Po některém updatu Ubuntu 12.04 , (nevím přesně, protože netisknu denně) se začal tisk chovat  divně.
Například vytisknu vyúčtování z t-mobile a to se nevejde na stránku, ale část tisku schází. Když dám vytisknout to samé, ale z pdf, tak tisk podle ubuntu proběhne, ale tiskárna netiskne.
Následně nevytiskne ani testovací stránku.
Při dalším pokusu se tiskárna nastartuje, jakoby už chtěla tisknout ,ale zase nic.
Je jedno z čeho se pokouším tisknout.  Office, pdf, firefox .
Po restartu se problém opakuje. Jednou tisk jde a pak se to zadrhne.
Stejný problém mi dnes hlásil i známý, kterému jsem instaloval Ubuntu.
Jedná se o tiskárny Samsung 2240 a 4600 . Oba Ubuntu 12.04 64b. Jedno čistá instalace, druhé povýšeno z 11.10.
Zkoušel jsem instalovat ovladač od Samsungu, ale žádná změna.
Neporadí někdo co bych měl vyzkoušet?

--- editace  29.5 ----

Na netu jsem našel zmínku o bugu v novém cups s doporučením downgradu na starší verzi. Ani netuším jestli je to vůbec možné, ale vnuklo mi to nápad. Ve zdrojích jsem povolil nevydané a nepodporované aktualizace, kde se naštěstí našla aktualizace cups. Označil jsem k aktualizaci všechno co mělo v názvu +- cups a potvrdil. Po aktualizaci jsem vrátil nastavení zdrojů na původní hodnoty. ( u známého jsem musel ještě změnit zobrazování ostatních aktualizací na denně, aby se aktualizace načetly.)
Tisk už probíhá v podstatě bez problémů. Jen ten tisk z t-mobile se stále nevleze na stránku, ale to může být třeba špatně napsaným webem.

Třeba se to bude ještě někomu hodit :-)
« Poslední změna: 29 Května 2012, 20:43:33 od Slava »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.