Dobrý den, než-li jsem se odhodlal založit zde můj dotaz, pročetl jsem plno příspěvků, stáhl si a vytiskl několik možností a ty pak zkoušel a stejně se mi nepodařilo nainstalovat ovladače pro VGA. Stáhl jsem pro svoji VGA ATI Radeon HD 5730 ovladače amd-driver-installer-12-4-x86.x86_64, tyto jsem stáhl manuálně, zkoušel jsem to ale i přes Terminál příkazem wget://www2 .....atd. Bohužel ovladače mi nainstalovat nejdou a nejdou.
Když je přes Terminál spustím, balík se rozbalí a vyskočí okno AMD Catalyst(TM) Proprietary Driver 8.961 Setup, zvolím volbu Install.... a dále pak Continue. Pak ale vyskočí okno "Message", ve které je psáno: A previous install of the fglrx driver has been detected. Please uninstall the older version before installing this version. Optionally, run the installer with --force to overwrite the existing driver. Forcing install is not recommended. See /usr/share/ati/fglrx-install.log.
Bohužel anglicky moc neumím, tak jsem se pídil dále, zkoušel jsem dle návodu odstranit starší ovladače přes Terminál, vždy něco proběhlo, ale při opětovné instalaci jsem se dostal do stejného místa. Neměl by z Vás někdo prosím radu ??
Moc děkuji, začínám s Ubuntu, líbí se mi, ale tápu.