Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hry z Centra softvéru (vyriešené)  (Přečteno 1971 krát)

janek-m

• Host
Hry z Centra softvéru (vyriešené)
« kdy: 19 Června 2012, 17:53:40 »
Dobrý deň,
 prešiel som na LTS verziu Ubuntu 12.04 čistou inštaláciou(Ntb aj PC). Z Centra softvéru som chcel doinštalovať niektoré hry, ktoré rád hráva môj syn a niektoré relaxačné zas ja. Problém je v tom, že Centrum softvéru hlási, že daná hra je nainštalovaná, ale tá sa nedá spustiť. Ide o hry:
1./ Alien Arena/Päť a viac - sú nainštalované, ale vôbec sa nespustia,                         
2./ hra ZAZ (podobné luxoru), tá sa síce spustí ale po prejdení levelu a kliknutí na pokračovať sa zavrie - toto som síce vyriešil stiahnutím exe súboru a inštaláciou cez WINE.
Má niekto skúsenosti s týmto problémom? Nejako sa mi zdá, že s niektorými aplikáciami má nové Ubuntu problémy.  Stiahol som síce aj Alien Arenu tar.gz ale nedokázal som ju nainštalovať.
« Poslední změna: 22 Června 2012, 09:26:06 od janek-m »

janek-m

• Host
Re:Hry z Centra softvéru
« Odpověď #1 kdy: 20 Června 2012, 09:35:51 »
Tak ako vidím, nikto nemá podobný problém. Dnes som testol ešte Live CD Kubuntu a napr. hra "Päť a viac" ide (tam sa volá inak). Chcel by som sa spýtať užívateľov Kubuntu, ako je to s nasledovnými hrami: Supertuxkart, AlienArena, ZAZ, Savage2. Je mi jasné, že Kubuntu tiež používa DEB balíčky, ale nemám vyskúšané, či aj aplikácie pre Gnome fungujú pod KDE.  Priznám sa, že  KDE veľmi nemusím a hry v PC nie sú pre mňa  dôležité, ale..... (kto má deti pochopí)

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 20 Června 2012, 11:52:59 »
Párkrát se mi to stalo, obvykle přes volbu v Synapticu "Kompletně odstranit" odinstaluji hru, vymažu složku hry z /home (nebo ji přesunu, abych ji mohl kdyžtak znovu použít) a za pomoci Ubuntu Tweak odstraním konfiguráky hry ze systému, pak už to obvykle jde

janek-m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 20 Června 2012, 12:44:57 »
Tak žiaľ nepomohlo. Uvedené hry som nainštaloval aj na môj Ntb a je tam ten istý problém ako na PC, takže zrejme bude problém s balíčkami týchto hier.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 21 Června 2012, 08:49:40 »
Spusťte je z terminálu a výpisy dejte sem.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

janek-m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 22 Června 2012, 09:20:18 »
Citace
Chcel by som sa spýtať užívateľov Kubuntu, ako je to s nasledovnými hrami: Supertuxkart, AlienArena, ZAZ, Savage2. Je mi jasné, že Kubuntu tiež používa DEB balíčky, ale nemám vyskúšané, či aj aplikácie pre Gnome fungujú pod KDE.

Odpoviem si aspoň na toto, možno to bude niekoho zaujímať: Takmer všetky hry v Ubuntu sú aj v Centre softvéru v Kubuntu, teda fungujú. Mohlo ma to hneď napadnúť....  ;) Dokonca tam nájdete aj balíček Centra softvéru Ubuntu.
Ostatné problémy, ktoré som popísal boli vyriešené tu: http://linuxos.sk/forum/21466/index.html
« Poslední změna: 22 Června 2012, 09:26:41 od janek-m »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.