Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Výměna grafické karty  (Přečteno 1609 krát)

J0hn

• Aktivní člen
  • *
Výměna grafické karty
« kdy: 14 Června 2012, 16:49:56 »
Potřeboval bych poradit. Mám nainstalované Xubuntu 11.10. Odešla mi grafická karta Nvidie 880GT, místo ní jsem dal Nvidii 450GTS, po spouštění počítače, ale systém nenaběhne. Při spuštění v nouzovém režimu nebo jak se tomu říká, mi naběhne textové prostředí, ale v tom jsem úplná lama. Může mi někdo poradit jak v tomto zaktualizovat ovladače (protože v tom předpokládám že je problém)? Skusil jsme si pod Windows (chválabohu za ně) stahnout poslední ovladače Nvidia pro Linux a spustit instalaci, ale po restartu mi to píše že se nějak liší verze ovladačů s verzí kernelu nebo čeho a výsledek je stejný.
Mimochodem live systém z CD s Xubuntu ani Ubuntu se nespustí což je taky nějaké divné.
Díky za rady
Intel Core2 Duo E6750, 4GB RAM, Nvidia-8800GT, Xubuntu 11.10-i386, http://j0hn.hys.cz/

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:Výměna grafické karty
« Odpověď #1 kdy: 14 Června 2012, 17:25:41 »
nastartujte do nouzového režimu a dole vyberte "root" pak postupně zadejte
Kód: [Vybrat]
chmod +x /cesta/k/ovladaci.bin
/cesta/k/ovladaci.bin
Tím se spustí instalace ovladače. Na všechno odpovězte yes, pokud se objeví během instalace error, spuste ji znovu. Pokud i tak instalace selže, pošlete sem výpis chyby.

Je karta zapojená *včetně napájecího kabelu? Co vypíše "lspci | grep VGA"?

EDIT: Možná je třeba vypnout korektně počítač, to provedete příkazem "halt now"
« Poslední změna: 14 Června 2012, 17:27:55 od Martin "sachy" Šácha »
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.