Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xka nestartují (rfkill, sdm, ssh, slim, xdm... ?) [vyřešeno]  (Přečteno 1250 krát)

dk

• Návštěvník
Dobrý den (večer),
Jsem nový v Ubuntu (pár let jsem používal Fedoru). Chtěl jsem změnu: nyní Xubuntu 12.04 LTS, Acer TravelMate 2490.
Nenaběhnou mi Xka. Nevím, jak popsat problém, zkusím popsat poslední kroky, než přestaly fungovat:

1) Po instalaci a počátečních konfiguracích a přizpůsobení vše OK. Chtěl jsem vypnout bluetooth (BT), který mi startoval při bootu. Použil jsem rfkill block bluetooth. Pak jsem musel zakázat applet (blueman), který mi BT zase zapínal. Použil jsem nastavení služeb (grafické - myšoklikací). Tam jsem si všiml, že "rfkill-něco" není zaškrtnuté, tak jsem to zaškrtl (obával jsem se, že by se nespustilo při startu).

2) Před rebootováním jsem přes Synaptic nainstaloval ještě další *dm (sdm, xdm, gdm...) - chtěl jsem si vyzkoušet rozdíly (rád experimentuju a učím se nové věci - a teď to mám!). Naběhlo dialogové okno, kde jsem vybral "slim" pro *dm v X. Pozn.: závislosti byly v pořádku, přidaly se nějaké balíky s ssh.

Po rebootu se objevil bootsplash a když mělo naběhnout přihlašovací okno, naskočila černá obrazovka. Bez reakce.
Zkusil jsem pomocí Live CD změnit *dm na harddisku (/media/.../etc/X11/Display-manager) na xdm, ale nepomohlo to. Tak jsem to změnil zpět na slim.

Přikládám fotku bootu před zamrznutím.

Prosím o jakoukoliv radu, pomoc. Děkuji. David Kašpárek

PS. Úvaha: Rozumím tomu správně, že při přihlašování pomocí sdm se hlásím jakoby přes server (na tomtéž počítači), tj. vzdáleně (což umožní asi vyšší bezpečnost), ale je možná problém s tím ssh, proto nenaběhne ani standardní *dm při změně. ?

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 16 Června 2012, 01:06:22 od dk »

dk

• Návštěvník
Re:Xka nestartují (rfkill, sdm, ssh, slim, xdm... ?)
« Odpověď #1 kdy: 16 Června 2012, 00:58:52 »
Zdravím...
Ubuntu Forums, "oddělení pro nováčky v Ubuntu" pomohlo. Problém nebyl v provedených změnách, ale v množství displey-managerů, které se přihlašovaly. Po nastavení defaultního (lightdm - pomocí Live CD) Xka naběhly. Díky za zájem a za shlédnutí, snad již bude vše v pořádku.
dk

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.