Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Panel Unity  (Přečteno 4334 krát)

Bubák

• Návštěvník
    • Minulost
Panel Unity
« kdy: 06 Června 2012, 14:25:01 »
Po povýšení systému z 11:10 na 12:04 32bit se mi nahoře na panelu nezobrazuje tlačítko na vypnutí systému. Je tam jenom odhlášení. Když se odhlásím, tlačítko tam je a pak mohu systém vypnout- jak dostat tlačítko zpátky na panel, abych se mohl vypínat přímo ze systému? Nefunguje mi ani Ctrl+Alt+F1-sudo shutdown now- vypne se mi obrazovka, ale PC pořád běží. Prosím poraďte, kdo má zkušenost s tímto panelem. Přemýšlel jsem ještě nad Cairodockem, ale nevím, jestli by se dal v Unity používat.
Hans

Cuore

• Závislák
Re:Panel Unity
« Odpověď #1 kdy: 06 Června 2012, 15:17:52 »
já to mám v tom cairo dock panelu ale možná by to šlo udělat v tom postraním panelu, nebo to řešit ikonou

Bubák

• Návštěvník
    • Minulost
« Odpověď #2 kdy: 06 Června 2012, 15:23:11 »
Jak to myslíš ikonou? A ještě dotaz-nezatěžuje ten cairodock moc procesor?
Hans

Cuore

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 06 Června 2012, 16:03:14 »
cairo dock je v pohodě, jen spíš blbne compiz.
Ikona: vytvořil bych spoušteč na plochu, ten bych provázal se scriptem, který by vypnul počítač. Osadil pěkným obrázkem a hotovo  ;).
script by byl asi takhle
Kód: [Vybrat]
#!/bin/sh

dbus-send --system --print-reply --dest=org.freedesktop.ConsoleKit /org/freedesktop/ConsoleKit/Manager org.freedesktop.ConsoleKit.Manager.Stop

exit 0

« Poslední změna: 06 Června 2012, 16:07:06 od Cuore »

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 06 Června 2012, 17:15:49 »
Osobně doporučuji 12.04 instalovat na čisto. Poslední přechod je vážně divoký :(

Jinak resetování Unity do výchozího nastavení se dělá příkazem
Kód: [Vybrat]
unity --replace
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

aloisam

• Host
« Odpověď #5 kdy: 06 Června 2012, 17:17:51 »
Je tam jenom odhlášení.

a nemáš gnome-shell? :)

Bubák

• Návštěvník
    • Minulost
« Odpověď #6 kdy: 06 Června 2012, 17:55:43 »
Takže, aby to bylo i pro jiné lidi, co jsem vlastně udělal a jak jsem to vyřešil. Zkusil jsem nainstalovat Cairodock, že jako budu vypínat PC přes tento dock, ale ani v tomto docku to nefunguje. Je tam sice tlačítko "vypnout", ale nic se nedělo po kliknutí. Tak jsem se staral, jak udělat spouštěč na plochu....kliknul jsem pravým do plochy- vytvořit nový dokument- prázdný dokument-vložil jsem do něj příkaz:

dbus-send --system --print-reply --dest=org.freedesktop.ConsoleKit /org/freedesktop/ConsoleKit/Manager org.freedesktop.ConsoleKit.Manager.Stop

a uložil. Po kliknutí levým se zobrazí nabídka a dám spustit v terminálu, no a PC se za pár vteřin vypne.
Díky za pomoc. Ještě přijít na to, jak k tomu přiřadit nějakou hezkou ikonku a je to, ale stejně je to divné, že ta ikona v panelu není a z cairodocku nefachčí.
Hans

Bubák

• Návštěvník
    • Minulost
« Odpověď #7 kdy: 06 Června 2012, 18:12:04 »
Tak ještě jedna odpověď- terminál mám, ale to je komp mého syna-11 let, tak jsem se mu to snažil ulehčit. No a jestli v tom unity to tlačítko na vypnutí chybí, tak to asi není moc blahodárné. A taky bych se přimlouval, aby se vrátilo klik pravým-vytvořit spouštěč. Je to jednodušší, než to dělat tak, jak jsem to spáchal já.
Hans

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #8 kdy: 06 Června 2012, 18:14:40 »
Tak ještě jedna odpověď- terminál mám, ale to je komp mého syna-11 let, tak jsem se mu to snažil ulehčit. No a jestli v tom unity to tlačítko na vypnutí chybí, tak to asi není moc blahodárné. A taky bych se přimlouval, aby se vrátilo klik pravým-vytvořit spouštěč. Je to jednodušší, než to dělat tak, jak jsem to spáchal já.

Vypnout tam je, tvůj problém je, že nepoužíváš Unity ale Gnome Shell... to pořád všichni řvou, jak je Unity špatné, ale ani nevědí, co používají...
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Bubák

• Návštěvník
    • Minulost
« Odpověď #9 kdy: 06 Června 2012, 18:16:31 »
No,já tam nemám nabídku unity, jenom gnome, tak asi doinstalovat, jdu se na to mrknout.
Hans

Dandim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 06 Června 2012, 18:19:16 »
1 printcreen = 1000 slov  ;)
Jinak bych uvažoval o té čisté instalaci....

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 06 Června 2012, 18:30:30 »
Za chvíli budu přepisovat Předmět tohoto vlákna :)
Aneb jak se vypíná Gnome shell

ps: zkus při klikání do toho právého horního rohu podržet klávesu ALT  ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Cuore

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 06 Června 2012, 19:12:46 »
Citace
Ještě přijít na to, jak k tomu přiřadit nějakou hezkou ikonku

to už jsem ti psal, ale ty sis to špatně vyložil. Ten script co sis vytvořil (to znamená nový dokument, ideálně v texťáku gedit) si dej např. do své domovské složky dejme tomu že to je bubak. Do něj vlož to co jsem ti psal, ulož a dokument pojmenuj třeba vypnout.sh. Pak na něj klikni pravým a přiřaď mu práva tj. vlastnosti_oprávnění_povolit spouštění souboru jako programu. Na ploše klikni pravým a dej možnost vytvořit spouštěč. Nějak si ho pojmenuj, můžeš i okomentovat a do příkazu dej cestu /home/bubak/vypnout.sh a vyber si ikonu. Ten obrázek si změníš po kliknutí na ikonku na levé straně...

Bubák

• Návštěvník
    • Minulost
« Odpověď #13 kdy: 06 Června 2012, 19:45:27 »
Jo, je to dobré, už to šlape a má to i ikonu. Tak díky. Jo a to podržení "Alt" nefunguje.
« Poslední změna: 06 Června 2012, 19:48:03 od Bubák »
Hans

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #14 kdy: 06 Června 2012, 19:51:01 »
Ale mohl by jsi nám sem dát PrintScreen (fotka obrazovky) aby jsme věděli co opravdu používáš za prostředí. :)

Dandim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 06 Června 2012, 19:54:02 »
Fakt napínavé!  ;D Co z toho nakonec vyleze. Podle mně to bude zdevastované Unity.
Jak by se tam GS dostal upgradem....

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #16 kdy: 06 Června 2012, 19:57:15 »
Fakt napínavé!  ;D Co z toho nakonec vyleze. Podle mně to bude zdevastované Unity.
Jak by se tam GS dostal upgradem....

No zase psal, že má na výběr jen Gnome... Unity ne... a celé se to tváří jako Gnome Shell, aspoň z toho popisu... taky jsem zvědavej.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #17 kdy: 06 Června 2012, 20:01:49 »
Po povýšení systému z 11:10 na 12:04 32bit se mi nahoře na panelu nezobrazuje tlačítko na vypnutí systému.
No, já teda nevím, co má vlastně za systém, protože tlačítko vypnutí bylo naposledy v U 10.10... Od dob Unity je tam ozubené kolečko, které združuje více funkcí  ;)
A GS by si musel přeci VĚDOMNĚ nainstalovat...
« Poslední změna: 06 Června 2012, 20:03:29 od Marp »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Dandim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 06 Června 2012, 20:04:09 »
Marp: Tak si tipni  :D Ať je sranda.
Zatím je to GS:Unity 1:1

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #19 kdy: 06 Června 2012, 20:05:15 »
Marp: Tak si tipni  :D Ať je sranda.
Zatím je to GS:Unity 1:1
Kdo ví, jestli má vůbec Ubuntu  ;D
a píše přeci:
Citace
No,já tam nemám nabídku unity, jenom gnome, tak asi doinstalovat, jdu se na to mrknout.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Dandim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 06 Června 2012, 20:16:10 »
Tak tipni :-)
Možná je to něco jiného :-)
Možná si bubák udělal něco jako: http://bubuntu.net/
 ;D

Bubák

• Návštěvník
    • Minulost
« Odpověď #21 kdy: 12 Června 2012, 05:42:25 »
No, vypadá to, že jsem to upgradoval a měl zapnuté prostředí gnome shel, protože se synovi nelíbil vzhled unity a ono se to nějak ten upgrade nepovedl. Třeba ještě udělám čistou instalaci, ale zatím to nějak jede.....Syn tam má nainstalovaný minetest, či jak se ta hra jmenuje a nerad by o to přišel, tak zatím nic.Moc díky Vám všem za zájem a pomoc.
Hans

Bubák

• Návštěvník
    • Minulost
« Odpověď #22 kdy: 16 Června 2012, 21:17:35 »
Tak přátelé. Nevím, jak se to stalo, ale najednou z ničeho nic se vypínací ikona synovi na kompu sama objevila. On mi tvrdil, že si dal jinou tapetu plochy, ale nějak se mi to nezdá, přece panel nemá s tapetou nic společného. Je to záhada, ale tlačítko je tam a s celou nabídkou. nechápu to, ale je to tak. Já jsem na to ani nesáhl.
Hans

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.