Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: gaim - nepříjemná hotkey  (Přečteno 2086 krát)

vitja

• Návštěvník
gaim - nepříjemná hotkey
« kdy: 22 Ledna 2007, 10:41:15 »
Ahoj,

používám instant messenger gaim 2.0.0 beta3.1 a po poslední aktualizaci mám problém s psaním čárky (tj. ",") v okně chatu. Byla nejspíš přidána nová hotkey, která vypíná/zapíná protokolování chatu do souboru. Tato funkce je přiřazena klávese "," což je při psaní opravdu nepříjemné - čárku de facto nelze napsat.

Zkoušel jsem hledat v nastavení, jak se toho zbavit nebo jak změnit nastavení hotkey, ale nic jsem nenašel.

Máte někdo stejný problém?

Díky za info.

Skeletonix

• Host
gaim - nepříjemná hotkey
« Odpověď #1 kdy: 22 Ledna 2007, 11:19:13 »
Dlouho jsem řešil potíže s touto verzí Gaimu  a nakonec jsem přešel na poslední verzi (beta6) a vše se tím krásně vyřešilo ! Na foru jsou k nalezení k repositářům s poslední verzi Gaimu

vitja

• Návštěvník
gaim - nepříjemná hotkey
« Odpověď #2 kdy: 22 Ledna 2007, 11:44:26 »
Díky za opověď, nainstaloval jsem si beta6 (http://www.debuntu.org/gaim-2.0.0beta6-edgy-networkmanager-support), ale problém zůstává. Pokud v okně konverzace napíšu čárku, vypne/zapne se protokolování a čárka se nezobrazí. Není to samozřejmě zásadní problém, ale pokud jste zvyklí psát česky pravopisně, je to dost omezující.
Vypínání a zapínaní protokolování je dostupné i po naklikání v okně konverzace: Možnosti--Povolit zaznamenávání. Nikde jsem ale nenašel, jak mít zaznemenávání permanentně "on" a zároveň používat klávesu ",".

Skeletonix

• Host
gaim - nepříjemná hotkey
« Odpověď #3 kdy: 22 Ledna 2007, 15:31:46 »
zvláštní mě to funguje normálně ... o jakou čárku se jedná ? nad písmenem či zavětou ... stejně mi běží obě.  Nemůže to způsobovat nějaké rozšíření ... také píši s diakritikou, bohužel už ne správně pravopisně, a potíže nemám :( ... !

vitja

• Návštěvník
gaim - nepříjemná hotkey
« Odpověď #4 kdy: 22 Ledna 2007, 21:58:13 »
Je to čárka za větou - právě této klávese je přiřazeno zaznamenávání/nezaznamenávání konverzace do souboru. Gaim se začal chovat divně teprve před pár dny, do té doby nic. Zkusil jsem taky odfajfknout  všechny pluginy, ale zdá se, že nastavení hotkey je součástí základu... :o

fritzek

• Aktivní člen
  • *
gaim - nepříjemná hotkey
« Odpověď #5 kdy: 23 Ledna 2007, 06:33:51 »
Podle me to rozhodne neni implicitni nastaveni gaimu. Vubec jsem se nehrabal v nastaveni(pouze jej "uzivam") a carka mi funguje uplne normalne stejne, jako vsechny ostatni znaky. Mam stejnou verzi (2.0.0 beta 3.1).
P4 2.94GHz / 1024MB RAM / NVidia 6600 256MB / 80GB Seagate / DVB MSI Megasky / Leadtek Winfast 2000 / LENNY
NB Centrino Duo / 1024MB RAM / Intel 945GM / Intel wifi 3945ABG / Intel ethernet 100 VE

vitja

• Návštěvník
gaim - nepříjemná hotkey
« Odpověď #6 kdy: 23 Ledna 2007, 13:36:00 »
Tak se zdá, že jsem to vyřešil. Nevěda co dělat, proklikával jsem menu Možnosti v okně konverzace a když jsem odfajfknul Časové značky, menu se přeskupilo (kdybych to na vlastní oči neviděl, nebudu tomu věřit :o) a ona nepříjemná hotkey z něj zmizela! Nyní vše funguje, jak má...

Díky všem, kteří reagovali na tento thread.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.