Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ukrutně ošklivý font v účtu "normálních uživatelů"  (Přečteno 2286 krát)

funk

• Aktivní člen
  • *
Ukrutně ošklivý font v účtu "normálních uživatelů"
« kdy: 12 Července 2012, 09:48:45 »
Ahoj,

ve svém osobním správcovském profilu v 12.04 se mi fonty zobrazují korektně. U jakéhokoliv jiného účtu je to ale otřes. Jinak než laicky to popsat neumím. Hubené, kostrbaté a špantně koukatelné písmo - jak systémové, tak v aplikacích a např. na webových stránkách. MS fonty samozřejmě nainstalovaném mám. Jediné co mne napadlo, tak smazat složku v uživateli .fontconfig. Pak jsem ještě různě měnil font v Ubuntu Tweaku, antialising atd., ale nic nepomohlo, tak jsem to vrátil na původní hodnoty. Nevíte někdo, co bych s tím mohl udělat. GK je Intel.

Děkuji

Rover623

Re:Ukrutně ošklivý font v účtu "normálních uživatelů"
« Odpověď #1 kdy: 12 Července 2012, 10:11:25 »
Taky se mi to stalo, když jsem se hrabal v nastavení Compizu, zkus
Kód: [Vybrat]
unity --reset

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 12 Července 2012, 10:38:30 »
Ahoj,

děkuji za odpověď. Nevím, jestli se ten reset dokončí. Skončí to vždycky na řádce: Setting Update "run_key" Čekám třeba 5 min a dál se to nehýbne.

Někdy to tam také vyhazuje hlášku: compiz (expo) - Warn: failed to bind image to texture

(compiz:6148): GConf-CRITICAL **: gconf_client_add_dir: assertion `gconf_valid_key (dirname, NULL)' failed
Initializing unityshell options...done
compiz (core) - Warn: unhandled ConfigureNotify on 0x1800090!
compiz (core) - Warn: this should never happen. you should probably file a bug about this.
compiz (core) - Warn: unhandled ConfigureNotify on 0x18000a1!
compiz (core) - Warn: this should never happen. you should probably file a bug about this.
WARN  2012-07-12 10:23:33 unity.libindicator <unknown>:0 Desktop file '/usr/share/applications/google-chrome.desktop' is using a deprecated format for its actions that will be dropped soon.
WARN  2012-07-12 10:23:33 unity.libindicator <unknown>:0 Desktop file '/usr/share/applications/libreoffice-writer.desktop' is using a deprecated format for its actions that will be dropped soon.
Initializing staticswitcher options...done
ERROR 2012-07-12 10:23:33 unity.glib-gobject <unknown>:0 g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed
Setting Update "main_menu_key"
Setting Update "run_key"

Často se tam také objevuje: WARN  2012-07-12 10:36:18 unity <unknown>:0 Unable to fetch children: Žádné rozhraní „org.ayatana.bamf.view“ neexistuje na objektu na cestě /org/ayatana/bamf/application829906520

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 12 Července 2012, 11:04:33 »
Ono je těch příkazů víc, ještě můžeš zkusit
unity --replace nebo
unity --restart a mělo by se to dělat bez grafiky, stiskni CTRL+ALT+F1, přihlas se pod uživatelem kde to chceš napravit a zpátky se potom přepni za pomoci CTRL+ALT+F7

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 12 Července 2012, 18:42:27 »
Aha, tak to zitra po 9 hod. dopoledne v praci vyzkousim. Navic jsem si vsimnul, ze ten spatny font je i v LightDM (tusim, ze se to tak jmenuje, proste drivejsi GDM). Kdyz se pak prihlasim k sobe, tak je vse v poradku. Naopak v jinych uctech, i v Hostovi je to spatne.

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 13 Července 2012, 08:32:39 »
Jeste jsem se o to nepokusil, ale urcite to spolu nejak souvisi, ze kdyz se prihlasim jako root, resp. pustim treba synaptic v superuzivatelskem rezimu. Tak je tam ten hruzny font take.

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 13 Července 2012, 14:04:53 »
Jo, to dělá Compiz, problém je v tom, že se to prostě na všech uživatelích (kromě tvého) přeplo na nějaký přednastavený default. Tohle nastavení se totiž drží extra pro každého uživatele

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 16 Července 2012, 09:35:03 »
Ne,

tak se mi to nepodarilo. V konzoli se normalne prihlasim a skonci to na hlasce tusim Compoziting core ... done (nebo tak neco) a pak se to dal treba 10 min. nehne.

Zkousel jsem i

rm -rf .gconf/apps/compiz*
rm -rf .cache/compizconfig-1/
rm -rf .config/compiz-1/
rm -rf .compiz*

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 16 Července 2012, 10:39:32 »
No, je mi divne, ze to dela i v Unity 2d, tam by Compiz nemel byt, nebo jo?

beer

• Host
« Odpověď #9 kdy: 16 Července 2012, 10:56:41 »
zkus přidat uživatele

například jako root:
useradd test --password test
přihlaš se do toho uživatele test, a pokud je tam vše OK, tak budeme vědět, že 100% se jedná o chybné nastavení v nějakém konfiguračním souboru v domovském adresáři.

Pak můžeš uživatele test smazat
userdel -r test
Pokud u uživatele test bude vše OK, podívej se, co chcež ze svojí domovské složky zachovat, a smaž veškeré konfigurace, které nepotřebuješ, veškeré skryté soubory a složky, které zavání nějakou konfigurací (config, compiz, local, atd). Ponechej si jen to nejnutnější, jako uživatelská data, nastavení prohlížečů atd,
« Poslední změna: 16 Července 2012, 13:09:01 od beer »

Rover623

« Odpověď #10 kdy: 16 Července 2012, 12:43:53 »
Někde jsem k těm fontům něco četl, jen to musím najít. Myslím, že by mohlo jít o podobný problém jako s ukazatelem myši.

Jinak se mrkni do /home těch uživatelé kde to blbne, měl by tam být adresář .fontconfig, možná by stačilo zlikvidovat ten

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 16 Července 2012, 16:12:12 »
Ahoj,

slozku .fontconfig jsem uz drive vymazal a celkem bez uspechu. Zkousel jsem drive udelat normalniho usera a v nem opet vsechno kostrbate. Zitra dopo to v praci zkusim s tim rootem.

Dekuji

beer

• Host
« Odpověď #12 kdy: 16 Července 2012, 17:31:02 »
pokud v novém uživateli to taky blbne, tak je nejjednodušší řešení reinstal, za předpokladu, že máš /home na samostatném oddílu. Do půl hodiny hotovo :). A i kdybys neměl home na samostatném oddíle, tak myslím, že v aktuální ubuntu je možné reinstalovat a nemazat přitom /home.

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 16 Července 2012, 18:12:45 »
Na samostatnem oddile to nemam, nebo aspon o tom nevim :0) Ale po tom reinstalu bez mazani home se popidim.

Rover623

« Odpověď #14 kdy: 16 Července 2012, 19:04:51 »
Dělá se to jako normální instalace, v té nabídce se potom vybere trochu nesmyslně přechod z 12.04 na 12.04, další možnosti tam budou instalace vedle stávající verze systému, kompletní instalace a něco jiného, což je manuální dělení

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.