Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: firefox - špatná kvalita fotek  (Přečteno 1081 krát)

dosmanak

• Aktivní člen
  • *
  • JŮ HELE
firefox - špatná kvalita fotek
« kdy: 14 Srpna 2012, 21:05:07 »
Zdravím, jsem z toho jelen a nevím kde začít. Při prohledávání anglických fór jsem nenarazil na nic, co by mi pomohlo a nechápu problematiku komprese od poskytovatele.

Obrázky zobrazené ve Firefoxu mají velmi špatnou kvalitu, hlavně je to vidět v kůži lidí do červena. Děje se to ale i když si obrázek stáhnu a zobrazím v prohlížečí. Ten samý obrázek v eog vypadá dobře.

Hádám, že je to chyba FF, ale nevím kde hledat, díky za pomoc.

Linux dosbook 3.2.0-27-generic #43-Ubuntu SMP Fri Jul 6 14:25:57 UTC 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
Mozilla Firefox 14.0.1
EDIT: Dělá to asi facebook, protože ten screenshot, který jsem nahrál do fóra se mi zobrazuje dobře. Fotky z FB mají asi nějaký špatný barevný profil :-( přikládám i foto stažené z FB

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 14 Srpna 2012, 21:07:42 od dosmanak »
DOSmaňák
Věčný začátečník

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
Re:firefox - špatná kvalita fotek
« Odpověď #1 kdy: 14 Srpna 2012, 21:48:04 »
me se zobrazuje kazda uplne jinak .. asi nejlip primo ta prilozena fotka
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re:firefox - špatná kvalita fotek
« Odpověď #2 kdy: 14 Srpna 2012, 22:24:12 »
Firefox umí barevné prostory a pokud má obrázek v metadatech prostor definován, zobrazí ho v něm. Většina ostatních prohlížečů, včetně eog zobrazuje vždy v sRGB. Obrázek cos přiložil, zobrazuje FF v C2, proto vynikne díky barevnému rozhození ta struktura vzniklá kompresí jpegu. Neřekl bych, že to dělá facebook, ale ten, kdo to tam nahrál. Facebook nic nezobrazuje, zobrazuje prohlížeč a pochybuju, že bude facebook přežvýkávat nahrané fotky do s webem nekompatibilního prostoru.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.