Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu Server jako router  (Přečteno 7718 krát)

beer

• Host
Re:Ubuntu Server jako router
« Odpověď #25 kdy: 01 Srpna 2012, 16:08:46 »
@ntz_reloaded šak říkám, že se mi to nelíbí :) A ano, není řeči o tom, že bez druhé síťovky je to prostě čuňárna. A vůbec si nejsem jist, zda by to fungovalo. SSH tunel by bylo čisté řešení. Ať tak či tak je to NAT za NATem.

Možná nejhezčí by bylo spustit na "serveru" pro tu síť ipv6 tunel od brokera + radvd a připojovat se přímo na jednotlivá PC ...

Nedoporučuji. Přišel by s notebookem do kavárny s wifi bez ipv6 připojení a rázem by se nikam nedostal. Ikdyž, miredo by to možná mohlo jistit.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #26 kdy: 01 Srpna 2012, 16:30:26 »
@ntz_reloaded šak říkám, že se mi to nelíbí :) A ano, není řeči o tom, že bez druhé síťovky je to prostě čuňárna. A vůbec si nejsem jist, zda by to fungovalo. SSH tunel by bylo čisté řešení. Ať tak či tak je to NAT za NATem.

Možná nejhezčí by bylo spustit na "serveru" pro tu síť ipv6 tunel od brokera + radvd a připojovat se přímo na jednotlivá PC ...

Nedoporučuji. Přišel by s notebookem do kavárny s wifi bez ipv6 připojení a rázem by se nikam nedostal. Ikdyž, miredo by to možná mohlo jistit.

Předpokládal jsem, že pokud už si bude brát ipv6 od brokera, že si jeden tunýlek hodí i na ntb ...
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Corsair

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 10 Srpna 2012, 07:24:56 »
Když je taková potřeba se připojovat na jeden pc za natem ze zahraničí, tak je nejjednoduší pro občasné připojení použít teamviewer :-). Ale souhlasím nejlépe požít server s dvěma LAN a popř. ten ssh tunel nebo vpn.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.