Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gkrellm - pár věcí s nastavením kontroly mailů  (Přečteno 1947 krát)

Ondrowicz

• Návštěvník
Gkrellm - pár věcí s nastavením kontroly mailů
« kdy: 25 Ledna 2007, 15:54:14 »
Nevím, jestli jsem založil toto téma v té optimální sekci, ale budiž. Takže:

Nainstaloval jsem si Gkrellm a jsem s ním velmi spokojen (hledal jsem něco na styl SysMetrix ve Win). Akorát je tu několik málo drobností a ocením, když mi s nimi někdo pomůže:

1. Mám nastavenou kontrolu emailové schránky - jen kontrolu, jestli je nový email, stahování došlé pošty nastavené nemám a ani nechci mít. Když dojde mail, tak se mi zobrazí, že přišel mail (případně počet). Jde o to, že si toho občas hned nevšimnu, když jsem třeba na jiné ploše. Chtěl bych proto, aby se přehrál nějaký zvuk. Je tam položka "Zvukové upozornění - Když přijde nová pošta, bude spuštěn upozornovací (zvukový) příkaz". Nevím ale, jak to zprovoznit. Zkoušel jsem to tak, že jsem do kolonky nastavil příkaz
Citace
mpg123 /cesta/sobor.mp3
který jinak v konzoli přehrával - ovšem bez úspěchu. Neví někdo jak na to?

2. Drobný technický problém - pro kontrolu mailového účtu si gkrellm ukládá login a hleslo v nešifrované podobě, lze ho najít v config soboru. To se mi nezdá moc šikovné, ale rozumný způsob, jak heslo skrýt, asi neexistuje, co? Jediné, co mě napadlo, by bylo znemožnit všem kromě roota číst tento config (samozřejmě s tím že při tomto nastavení by nebylo možné jakkoli přenastavovat gkrellm).
Toshiba Satellite A10-S103 se 768MB RAM, Kubuntu Edgy Eft

nuclex

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 25 Ledna 2007, 16:20:53 »
Gkrellm se da v nastavit tak, ze je videt na kazde plose, vypnout zobrazeni na liste.. [nezabita misto] ..atd..
Pentest Tutoriály :: WiFi Hacking Ubuntu :: FreeWiFi HotSpot :: Gnome #LTS 10.04 / 2.6.32.24

Ondrowicz

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Ledna 2007, 16:24:19 »
Citace: nuclex
Gkrellm se da v nastavit tak, ze je videt na kazde plose, vypnout zobrazeni na liste.. [nezabita misto] ..atd..
jj, to samozřejmě vím, nicméně to neřeší ten základní problém. Jde např. o to, abych se co nejrychleji dozvěděl o novém mailu, i např. během přehrávání filmu na fullscreen.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 25 Ledna 2007, 17:04:37 »
zkuste toto:
aplay /cesta/sobor.mp3
nebo
play /cesta/sobor.mp3

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Ondrowicz

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Ledna 2007, 19:36:00 »
Citace: milhouse
zkuste toto:
aplay /cesta/sobor.mp3
nebo
play /cesta/sobor.mp3
Díky! Pomohlo to!
(u mě konkrétně "aplay /cesta/soubor.wma")

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.