Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmizení aplikací z Dashe [vyřešeno]  (Přečteno 1951 krát)

Roal

• Návštěvník
Zmizení aplikací z Dashe [vyřešeno]
« kdy: 01 Října 2012, 12:36:01 »
Dash mi v 12.04 po vyvolání nabízí pouze soubory a složky. Aplikace chybí, nelze ani hledat. Po zadání výrazu hledá do nekonečna.. Lze spustit jen to co mám v Launcheru. Dále po pokusu spustit centrum softwaru se otevře okno, zšedne a tím to skončí. V jiném uživatelském účtu funguje vše bez problémů.. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji.
« Poslední změna: 10 Října 2012, 20:19:31 od Roal »
..Linux miluji a šířím.. Jsem ale pouze obyčejný uživatel a terminál je pro mne španělskou vesnicí..

Rover623

Re:Zmizení aplikací z Dashe
« Odpověď #1 kdy: 01 Října 2012, 12:38:50 »
Vymazat nastavení (adresáře gconf, dconf, local, config)

Roal

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Října 2012, 12:43:21 »
Prosím podrobněji.. nejsem skoro ani začátečník.. Díky
..Linux miluji a šířím.. Jsem ale pouze obyčejný uživatel a terminál je pro mne španělskou vesnicí..

Roal

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Října 2012, 13:40:16 »
Prosím poradí mi někdo co a kde mám vymazat? Díky..

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 01 Října 2012, 14:13:01 »
V bocnom paneli spusti nautilus(tusim ikona adresara). V menu si najdi "zobrazit skryte adresare a subory" (skratka tusim ctrl+H). Zkontroluj ci si nastaveny v /home a tam mas tie adresare na mazanie.(adresáře .gconf, .dconf, .local, .config)
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Roal

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 01 Října 2012, 14:20:15 »
Ok, našel jsem .gconf, .local, .config. Mám tyto adresáře smazat včetně podadresářů komplet?

Roal

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Října 2012, 16:49:00 »
Nevím co mám smazat a co ne, nerad bych něco podělal, protože to potom nedokážu už dát dohromady...

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 01 Října 2012, 17:45:59 »
Jen ty adresáře přesuň jinam, aby je systém neviděl, třeba do Dokumentů, po restartu se vytvoří znovu s výchozím nastavením

Roal

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 01 Října 2012, 18:51:07 »
Zrušilo se veškeré nastavení, ale po vyvolání dashe se aplikace pořád nezobrazují, ani se nedají vyhledat...
Ještě nějaká jiná rada? Díky :(

Rover623

« Odpověď #9 kdy: 01 Října 2012, 23:36:11 »
Aplikace které je možné nainstalovat ti systém zobrazuje a ignoruje jen ty instalované nebo ignoruje vše

Roal

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 02 Října 2012, 21:56:01 »
Ignoruje vše..

Rover623

« Odpověď #11 kdy: 03 Října 2012, 12:56:14 »
Tak to vypadá, že ti chybí ten vyhledávací lens, nainstaluj Synaptik a vyhledej v něm "lens" nebo "lenses", měl by tam být jeden s dovětkem "application", ten nainstaluj (pokud chybí) nebo odeber a nainstaluj ho znovu.

Přesněji ti to bohužel nepovím, nemám momentálně U12.04 k dispozici

Roal

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 09 Října 2012, 20:37:23 »
Instalovat umím jen přes centrum softwaru a to také nejede, jak jsem psal..

aloisam

• Host
« Odpověď #13 kdy: 09 Října 2012, 21:02:03 »
nemusíš doinstalovat synaptik. Vyhladat lens dokáže i usc. ;) A pokud se nespustí, můžeš instalovat v terminálu:

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install unity-lens-applications
ale pokud to jede jinýmu uživateli, tak je to zbytečný, a chyba je na 999% někde u tebe v home... Jen najít kde. :)
pokud nepomohlo odstranění složek, které zmiňoval rover, tak bych zkusil ještě /.cache /.gnome2 /.gnome2_private (a možná mě napadnou i další:)))

Roal

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 10 Října 2012, 20:18:34 »
Smazání pomohlo, díky! Tvá karma budiž pochválena! ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.