Zrovna jsem před dvěma dny zkusil na disk nainstalovat dailly build Ubuntu a Kubuntu. Možná ostatní nebudou souhlasit ale podle mě je to snad jenom zatím nepoužitelné
Jak jsem psal minule v tomto vlákně tak se NIC nezměnilo. Nabootovaní a prohlížení live de Ubuntu i Kubuntu je bezproblémové. Po instalaci vás Ubuntu uvítá vlevo duhovým pruhem. Kliknutím do něj naslepo jde otevřít nastavení systému a nainstalovat nesvobodný Nvidia ovladač. Teprve po restartu s mojí GF 7600GT Ubuntu funguje. S původním svobodným je to zcela nepoužitelné. Jenom nechápu že live cd zobrazuje Unity dobře.
V Kubuntu je to podobné. Po instalaci chybí jak pravá část panelu tak vlevo nabídka aplikací. Klikáním naslepo do místa nabídky aplikací se lze dostat k aplikacím. Bohužel nefunguje kvůli závislostem jockey-kde a ani pomocí Muonu nejdou nainstalovat nesvobodné ovladače Nvidie zase kvůli závislostem. Těch nesplněných závislostí je mnohem a mnohem více v (K)Ubuntu. Nejvíc mě štve že nutně kvůli jednomu prográmku potřebuji Wine a to samoshřejmě není možné dodat do systému kvůli výše uvedenému. Ani z ppa Wine podle návodu z Google to nejde. Brzy bude dalši beta a je to podle mě otřesné. Ještě jsem za 6 let nezažil takhle rozbitou betu
U Kubuntu asi bude asi problém chce podporovat Wayland a Ubuntu Mir. To si jistě na straně Kubuntu vyžádá větší zásahy do systému, ale to se asi bude týkat až verze 14.04.
Edit: Pokud by si někdo chtěl V Ubuntu přidat kde-desktop taky neuspěje.