Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomoc  (Přečteno 1978 krát)

mostecak

• Návštěvník
Pomoc
« kdy: 13 Července 2013, 07:00:16 »
Chtěl jsem se zeptat musím odinstalovat Win.či se Ubuntu přeinstaluje a Win se smaže.Děkuji za odpověď.

Cuore

• Závislák
Re:Pomoc
« Odpověď #1 kdy: 13 Července 2013, 09:11:33 »
máš více možností, co ti instalátor nabídne. A to instalaci vedle win (dualboot) nebo náhrada za stávající systém (smaže windows a nahradí jej)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 13 Července 2013, 09:23:03 »

mostecak

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 13 Července 2013, 22:46:52 »
Děkuji ale vše zůstane tzn soubory atd jen win se odinstaluje chápu to dobře

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 14 Července 2013, 00:37:57 »
Děkuji ale vše zůstane tzn soubory atd jen win se odinstaluje chápu to dobře

Je to popsané v instalátoru. Jestliže při instalaci zvolíte, že na disku bude jediný systém, tak se oddíl věnovaný win totálně přemaže. Určitě si zazálohujte data...

OK, možná nemáte kam. Tak si jen vytvořte oddíl, do kterého vaše soubory přemístíte. Na disku tak budete mít dva oddíly... do toho prvního, na kterém je windows, nainstalujte Linux (takže přijdete o windows. Po přesunutí souborů klidně ten oddíl odstraňte a vytvořte nový, ale nebude to třeba, stejně se bude formátovat. Po instalaci linuxu si do prvního oddílu s linuxem přesuňte soubory, druhý oddíl odstraňte a zvětšte velikost prvního na velikost celého disku. Vše např. s pomocí GParted. Ale jestli jste začátečník, pozor, pozor, nenávratně můžete přijít o data...

mostecak

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 14 Července 2013, 20:48:30 »
Díky jsem sice amatéér to si dovolím napsat ale jen abych věděl co mám na výběr mám eee malej a musím zvolit bud reinstal xp a nebo ubuntu.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #6 kdy: 25 Července 2013, 17:45:56 »
Jak velký máte harddisk? Pro Ubuntu (či jiný linux) bohatě stačí 10 GB, teoreticky si vystačíte i s polovinou. Potřebujete tam mít jak XP, tak Ubuntu? Případně další oddíl na data?
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.