Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s GimpShopem - nelze otevřít / uložit jpeg [vyřešeno]  (Přečteno 1627 krát)

Frozen

• Návštěvník
Dobrý den,
předem bych chtěl upozornit, že mám nainstalované ubuntu asi týden a pořád se s ním seznamuji. Chtěl jsem si nainstalovat alternativu k photoshopu, což by měl být GimpShop. (gimp se vzhledem photoshopu). Původní Gimp jsem odinstaloval a nainstalovat GimpShop.

V Gimpu jsem neměl problémy otevřít soubory jpg/jpeg, ale v GimpShopu mi to hlásí: "neznámý typ souboru". Vůbec nevím kde může být zrada. Zkoušel jsem i nainstalovat znova Gimp, jestli jsem odinstalací nepřišel o nějakou knihovnou, ale výsledek byl stejný. Tzn. Gimp jpeg otevře, GimpShop jej nezná.

Jediné co mě napadlo, je že při instalaci GimpShopu, resp. při prvním spuštění bylo pár tabulek s nastavením a asi i asociace souborů, což jsem bohužel jednu tabulku odklikl bez toho aniž bych ji stihl prostudovat a začala instalace. Při přeinstalovaní bohužel mi již tato nabídka nenaběhla. Někde na netu jsem četl podobný problém, kde člověk psal o tom, že chyba nakonec nebyla v Gimpshopu, ale s chybějící knihovnou, ale řešení nenapsal. I když si nejsem jistý zda daný problém by byl i řešení pro mně, když jeden program jpeg otevře a druhý ne.

Předem děkuji za jakýkoli postřeh
Frozen   
« Poslední změna: 31 Října 2012, 09:40:14 od Tadeáš Pařík »

Frozen

• Návštěvník
Re:Problém s GimpShopem - nelze otevřít / uložit jpeg
« Odpověď #1 kdy: 31 Října 2012, 09:24:07 »
Tak vyřešeno  :). Pomohlo mi toto vlákno: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=65164.0

Po jeho přečtení a prozkoumání terminálu jsem zkusil:

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install libjpeg62-dev
a ono to zabralo  ;)

libor007

• Stálý člen
  • **
Re:Problém s GimpShopem - nelze otevřít / uložit jpeg [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 04 Listopadu 2012, 18:09:44 »
ja myslel, ze gimpshop uz je mrtvy projekt... Ikdyz s gimpem 2.8 je to mozna jiz zbytecne resit...
Kubuntu 20.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.