Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VNC - hrozně pomalé  (Přečteno 1174 krát)

JS

• Aktivní člen
  • *
VNC - hrozně pomalé
« kdy: 14 Listopadu 2012, 15:16:08 »
Zdravím
Mám nasledující problém s výchozím VNC v ubuntu (vino-server).
Mám vzdálenou síť s veřejnou IP, do ktere se připojuji šifrovaným PPTP nebo OpenVPN. V síti mam PC s Ubuntu na které se připojuji z Remminy z meho PC. Problem je v rychlosti, která je opravdu žalostná. Ping na vzdaleny PC mam do 15ms a linka tam je 20/20Mbit. U sebe doma mam 15/1. V dobe kdy jsem to zkousel byly linky takrka nevytizene.
Myslite ze ten 1Mbit je pro VNC tak limitující?
Zkusil jsem i vypnout VPN a proforwardoval porty primo z te verejky, ale nepomohlo to. Takze tou VPN to podle me neni. QOS co by to omezil tam neni.
Pouzivam z domu do prace Remminu na windowsackou vzdalenou plochu. Ta jede v pohode.
Muzete mi prosim poradit cim to muze byt popripade navrhnout nejake jine osvedcene reseni?
Mimochodem Teamviewer jsem zkousel. Bylo to lepsi ale jen o malinko.

donjirka

• Aktivní člen
  • *
  • Žiješ jen jednou!
    • Blog
Re:VNC - hrozně pomalé
« Odpověď #1 kdy: 16 Listopadu 2012, 07:43:01 »
Ahoj, před nějakou dobou jsem řešil něco podbného a dokonce pouze přes LAN. Hledal jsem docela dlouho a nakonec jsem přeinstaloval vino-server a bylo po problému. Tobě bych ale raději doporučoval vyzkoušet NX http://www.nomachine.com/howto/vnc-session.php je nenáročnější na přenos. Jinak VNC je na přenost dat a latence náročnější než RDP a tak je zcela normální že ti RDP jde normálně.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.