Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nefunkční HDMI audio do TV při požití svobodného ovladače GK - Ubuntu 12.04  (Přečteno 2204 krát)

fidelian

• Návštěvník
Ahoj, rád bych zprovoznil zvuk i video z připojené TV (dětem pustit pohádku z youtube na TV a ponechat si možnost práce na počítači). TV je připojena přes HDMI kabel.

lspci ukazuje:

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV710 [Mobility Radeon HD 4500/5100 Series]
01:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV710/730 HDMI Audio [Radeon HD 4000 series]

Při použití svobodného ovladače GK (Ubuntu 12.04) se mi daří rozšiřit prac. plochu o vedlejší TV (nechci zrcadlit) nikoli však již zároveň rozchodit audio přes HDMI. Nezobrazí se HDMI Audio ve výstupních zvukových zařízeních. V Pulse audio (pavucontrol) se HDMI zařízení zobrazí decibelmeter funguje ale zvuk se neozývá.
Při použití proprietárního ovladače ATI/AMD a zároveň po nainstalování Pulse Audio ( pavucontrol ) se mi podařilo rozchodit zvuk z TV připojené přes HDMI kabel přitom však nefunguje rozšíření prac.plochy – chyba: Vybrané nastavení displejů nelze použít požadovaná virtuální velikost přesahuje dostupnou velikost: požadováno=(3840, 1080), minimum=(320, 200), maximum=(1920, 1920)
Selhalo použití nastavení: %s GDBus.Error:org.gtk.GDBus.UnmappedGError.Quark._gnome_2drr_2derror_2dquark.Code3: požadovaná virtuální velikost přesahuje dostupnou velikost: požadováno=(3840, 1080), minimum=(320, 200), maximum=(1920, 1920)
Hlášení o chybě odesláno.
Poradí někdo?
S pozdravem
Rudolf

corax

• Návštěvník
Ahoj,
 tak já mám stejný problém.
Když jsem se smířil s tím, že  mi zvuk přes HDMI nepůjde , že to tedy pustím normálně přes 3.5 jack, tak nejde ani to . Tedy  u HDMI alespoň bliká decibelmetr , ale zvuk nic...

RedMaX

• Aktivní člen
  • *
  • Narozen v komunismu, zemřu v komunismu.
Asi nedokazu pomoct, protoze pouzivam jen GK NVidia GeForce, ale pres ovladace od NVidie jsem vzdycky na Ubuntu i 12.04 rozchodil video i zvuk pres HDMI. Zameril bych se teda na to, proc ti nebezi ta rozsirena plocha. V nastaveni jsou videt oba monitory (monitor i TV)?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.