moc důvěry ve mne tedy ze zažčátku hned linux nevzbudil, nejprve meedo které se tváří při instalaci jako české s tím že je všude na výběr čeština a pak skutek utek včetně volby klávesnice, a pak tohle?
Z toho si nic nedelej. Ja zkousim periodicky Linux uz 10 let, Ubuntu 10.04 je prvni a jedina verze, ktera mi jakz takz funguje. Oproti fame, zamrzne mi casteji nez Windows98 a velka komunita podpory je stylu: Linux je bajecny, oproti podradnym operacnim systémum da se to udelat nekolika zpusoby. V nejlepsim odkaz na dead link.
Proc nevyzkouset Ubuntu Live namisto rovnou nainstalovat? S Unetbootin mi to funguje.
Proc v Cestine? 20 slovicek se clovek nauci, z toho 18 jsou tak technické, ze ceské slovo vubec nic nepovi. A az prekladatel padne na 'set of files', tak stejne uz nikoho nenajdou, kdo bude prekladat.
Co se tyce klavesnice, vyresil jsem to uplne sam asi po 18 hodinach studii a jsem na to nemalo pysny. Udelal jsem na USB \autoexec.sh:
clear
setxkbmap cz //zde si nejsem jisty, mam uplne jinou klavesnici
echo "Hello $USER"
echo "Today is ";date
echo "Calendar"
cal
exit 0
Kdyz se zpusti UBUNTU: Ctrl Alt T
cd /cdrom
sudo bash autoexec.sh
Funguje to v 10.04 a 12.10, ale ocekavam v pristi verzi nejake "vylepseni" a uz mi to fungovat nebude.