Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nefunkční instalace ubuntu  (Přečteno 3329 krát)

markiba

• Návštěvník
nefunkční instalace ubuntu
« kdy: 02 Listopadu 2012, 10:13:23 »
dobrý den, chci vyzkoušet ubuntu. mám zcela nový  notebook  PACKARD BELL DOTS-C-262G32nuw  na kterém byl předinstalovaný meedo, ale bohužel jen v angličtińě, prtoo jsems e rozhodl jej přeinstalovat  na ubuntu, vytvořil jsem si  na usb instalační cd,  z usb normálně bez problémů nainstaloval, pc napsal že potřebuje restartovat , restart jsem provedl,  objeví se černá obrazovka jako by pozadí DOS na kterém proběhnou procesy až po  - stoping save kernel messages - zde se vše zastaví a nic se neděje.  veškeré hlášky předtím jsou OK. můžerte poradit co dál? už jsem to zkoušel přeinstalovat dvakrát a stále stejný výsledek , takže mi nezbývá než jít zas do W ? moc důvěry ve mne tedy ze zažčátku hned linux nevzbudil, nejprve meedo které se tváří při instalaci jako české s tím že je všude na výběr čeština a pak skutek utek včetně volby klávesnice, a pak tohle?  dík za radu

Cuore

• Závislák
Re:nefunkční instalace ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 02 Listopadu 2012, 13:55:21 »
no pokud k tomu přistupuješ takhle, tak bude lepší volba
Citace
takže mi nezbývá než jít zas do W ?
ale pokud máš trošku o linux zájem, přetaň ho hned ze začátku zazdívat.  ;) Většinou vše má řešení, jen stačí trochu snahy a ne hned reinstall. Takže 1. nevím co je přesně meedo za odnož, ale obecně má linux cz podporu, tak předpokládám, že si jen nenainstaloval příslušný balíček. Pokud chceš odzkoušet ubuntu, tak pravděpodobně ti nejdou X-ka to si ověříš tím, že jak si v té černé obrazovce a proces jakoby stojí, tak se přepní pomocí ctrl+alt+F1 do konzole, tam zadej své uživatelské jméno a heslo (heslo se ti nijak nevypisuje ale ve skutečnosti ho zadáváš) Pokud ti přihlášení proběhne, tak máš na půl vyhráno  ::)

beer

• Host
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2012, 14:58:53 »
V prvé řadě je třeba říci, jaké ubuntu si instaloval. Zkus ubuntu x86 s non-pae kernelem, nebo Xubuntu 12.04, případně ubuntu studio.

http://www.webupd8.org/2012/05/how-to-install-ubuntu-1204-on-non-pae.html.

Tauchy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 02 Listopadu 2012, 21:24:38 »
Proč zrovna Ubuntu studio?

Cuore

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 03 Listopadu 2012, 06:46:18 »
Citace
Proč zrovna Ubuntu studio?
Předpokládám, že ze stejného důvodu jako Xubuntu 12.04 a to že mají non-pae kernel, každopádně ve specifikaci netebooku je procesor, který má 64-bitovou podporu
http://ark.intel.com/products/58916/ proto by mu měl jít jakýkoliv systém

schtroumpf

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 03 Listopadu 2012, 12:58:37 »
moc důvěry ve mne tedy ze zažčátku hned linux nevzbudil, nejprve meedo které se tváří při instalaci jako české s tím že je všude na výběr čeština a pak skutek utek včetně volby klávesnice, a pak tohle?
Z toho si nic nedelej. Ja zkousim periodicky Linux uz 10 let, Ubuntu 10.04 je prvni a jedina verze, ktera mi jakz takz funguje. Oproti fame, zamrzne mi casteji nez Windows98 a velka komunita podpory je stylu: Linux je bajecny, oproti podradnym operacnim systémum da se to udelat nekolika zpusoby. V nejlepsim odkaz na dead link.

Proc nevyzkouset Ubuntu Live namisto rovnou nainstalovat? S Unetbootin mi to funguje.

Proc v Cestine? 20 slovicek se clovek nauci, z toho 18 jsou tak technické, ze ceské slovo vubec nic nepovi. A az prekladatel padne na 'set of files', tak stejne uz nikoho nenajdou, kdo bude prekladat.

Co se tyce klavesnice, vyresil jsem to uplne sam asi po 18 hodinach studii a jsem na to nemalo pysny. Udelal jsem na USB \autoexec.sh:

clear
setxkbmap cz  //zde si nejsem jisty, mam uplne jinou klavesnici
echo "Hello $USER"
echo "Today is ";date
echo "Calendar"
cal
exit 0

Kdyz se zpusti UBUNTU: Ctrl Alt T
cd /cdrom
sudo bash autoexec.sh

Funguje to v 10.04 a 12.10, ale ocekavam v pristi verzi nejake "vylepseni" a uz mi to fungovat nebude.

beer

• Host
« Odpověď #6 kdy: 04 Listopadu 2012, 21:35:58 »
https://gist.github.com/2925633

Citace
Add repository in http://
ppa.launchpad.net/sarvatt/
cedarview/ubuntu/:
Kód: [Vybrat]
sudo add-apt-repository
ppa:sarvatt/cedarview
sudo apt-get install add-apt-key
sudo add-apt-key
0x4c96de60854c4636
sudo apt-get update
Add video=LVDS-1:d to GRUB_
CMDLINE_LINUX_DEFAULT variable
sudo vi /etc/default/grub
if you're using PAE kernel, remove
it and install generic kernel

sudo apt-get install linux-headers-
generic linux-image-generic
sudo apt-get remove linux-
headers-generic-pae linux-image-
generic-pae
sudo apt-get install cedarview-drm
libva-cedarview-vaapi-driver
cedarview-graphics-drivers
Change Option "AIGLX" to "Off"
because 3D isn't working
sudo vi /usr/share/intel-cdv/X11/
xorg.conf.d/61-cdv-pvr.conf
I got the same binaries to work on
a Gentoo system, but it requires
glibc 2.15 and a specific version of
X.org - keep in mind that this is
only for the Cedarview chipsets
mentioned in the original post, and
not for other PowerVR chipsets.
Also, I had no problems with 3D
acceleration - compiz worked fine
for me, but your mileage may
vary...
« Poslední změna: 05 Listopadu 2012, 10:35:35 od beer »

beer

• Host
« Odpověď #7 kdy: 05 Listopadu 2012, 10:33:54 »
...
Jak to souvisí s tím, na co se ptal tazatel? Možná byste se mohl spíše realizovat zde.

Tomáš Macek

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 05 Listopadu 2012, 10:38:36 »
čtvrtý den čekám jak dopadl soubor s nastartováním systému, ale asi to uživatel zabalil a nedopřál si prokousat se první nepříjemnou zkušeností s non-win systémem.  :-\
GIGABYTE GA-H61MA-D3V - Intel H61, Intel Celeron G530, 2x A-DATA Premier Series 4GB DDR3 1333, Sapphire HD 5450 1GB DDR3 HDMI

chatar

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 26 Listopadu 2012, 12:26:45 »
Zdravím Linuxáky, mám stejný notebook a úplně stejný problém. Prosím o radu, jak mám postupovat a problém vyřešit.
V notebooku je grafika Intel GMA 3600. CTRL+ALT+F1 nefunguje.
Vyzkoušel jsem instalaci XUBUNTU, tam se systém asi rozběhne, skončí ale na příkazovém řádku:
xubuntu@xubuntu:~$
Grafické prostředí nikde.
« Poslední změna: 26 Listopadu 2012, 13:51:33 od chatar »

xpalo

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 21 Prosince 2012, 16:18:44 »
pls. vyriesili ste to niekto? mam rovnaky hw a tiez problem nahodit ubuntu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.