Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mám zmatek v prostředích  (Přečteno 1612 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Mám zmatek v prostředích
« kdy: 20 Listopadu 2012, 23:23:10 »
Když se chci přihlásit, mohu si vybrat:

GNOME
GNOME Classic
Gnome Classic (No Effect)
GNOME/Openbox
KDE/Openbox
Lubuntu
Lubuntu Netbook
Openbox
Pracovní plocha Plasma
Relaxe XFCE
Relace Xubuntu
Ubuntu
Ubuntu 2D

Jsem zmatený, nechápu, jaký je rozdíl, mezi KDE/Openbox a Plasma, Relace XFCE a Relace Xubuntu, atd. Díky za tipy, kde to načíst, kde to editovat apod.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Mám zmatek v prostředích
« Odpověď #1 kdy: 21 Listopadu 2012, 11:15:00 »
To je málo... ještě bych přidal nějaké méně známé a i zcela neznámé pracovní prostředí  :D

Jinak jako vtip to je dobrý (i když nemáme Apríla ani Silvestra), to musím referovat dál... Teď už se nedivím, že máš věčně problémy, protože takovej zmatek jsem fakt ještě neviděl. Však se to musí navzájem tak kopat, že to prostě nemůže fungovat ani jedno dobře!
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2012, 11:19:20 »
Dobrá prasárna...

Ale k věci, nedávno tu bylo od Gdh takové udělátko, kde sis to mohl editovat, nastavit -> vzpomínám si, že ses toho topicu aktivně účastnil, tak si to dohledej.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

compaq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopadu 2012, 11:26:27 »
To je málo... ještě bych přidal nějaké méně známé a i zcela neznámé pracovní prostředí  :D

Jinak jako vtip to je dobrý (i když nemáme Apríla ani Silvestra), to musím referovat dál... Teď už se nedivím, že máš věčně problémy, protože takovej zmatek jsem fakt ještě neviděl. Však se to musí navzájem tak kopat, že to prostě nemůže fungovat ani jedno dobře!

Je to na testovacím notebooku. Pracovní stroje jsou s jedním prostředím. :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 21 Listopadu 2012, 11:27:42 »
Dobrá prasárna...

Ale k věci, nedávno tu bylo od Gdh takové udělátko, kde sis to mohl editovat, nastavit -> vzpomínám si, že ses toho topicu aktivně účastnil, tak si to dohledej.

Jojo, díky, to bych našel, ale nevím, co tam nechat, protože nevidím rozdíl, mezi některejma...

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #5 kdy: 21 Listopadu 2012, 11:27:57 »

Ale i tak to musí prostě dělat paseku v systému  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

compaq

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 21 Listopadu 2012, 11:30:15 »

Ale i tak to musí prostě dělat paseku v systému  ;)

Jasně, ale někde (teď to nenajdu), jsem se kdysi dočetl, že je to právě výhoda Linuxu, že nabízí víc prostředí, aby si každej uživatel zvolil jiné prostředí a do něj se přihlašoval. Takže to tak úplně na 100% neplatí...

Taky jsem si zamlada naivně myslel, že když nainstaluju kubuntu-desktop, vyzkouším a odinstaluju kubuntu-desktop, bude systém v původním stavu. Ale ani do řeky, ani do Linuxu dvakrát nevstoupíš...

Jednou tu nabádáte, že si má každej vše nainstalovat, ošahat a vyzkoušet, když to udělám "pořádně" tak je to zase moc. Pro mě, co není zakázané, je dovolené a dělám to nadoraz. Přeci nebudu chodit kolem testovacího OS po špičkách. :-)

Musím říct, že i tak se to nesype. Občas miniproblém s klíčenkou, ale všechna prostředí akcelerují, uspávají, odhlašují se, přihlašují se a 99% věcí chodí, včetně aplikací KDE/GNOME i wine. A je to 64 bit. Takže na hraní super.
« Poslední změna: 21 Listopadu 2012, 11:40:52 od compaq »

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 02 Prosince 2012, 03:35:39 »
Poradím ti. Používám KDM. Pokud ty taky, tak se podívej do /usr/share/kde4/apps/kdm/sessions. Přesně jak tu bylo napsáno, taky jsem to řešil, tším, že jsem ten dotaz položil já.

Jsem na tom hodně podobně jako ty. Nemám tedy Lubuntu, ale XFCE. A jinak myslím jsme na tom hodně podobně či spíše stejně. Problémy? Nejsou. Nemám.

Nicméně se chystám vyšoupnout Gnome Shell a udělám to hned teď. Takže dík ostatním za určité nakopnutí :-)) Zbytku se vzdát nemíním.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.